QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 使君子

[族群溯源] 彻底击溃皇汉的纯正血统论,汉族就是杂种。

以前,我都曾经以为,南粤人同北方人,特别系长江以北既汉人有好大既分别。但,其实以样子坭论族群,系好难既,因为,经过甘多朝代汉人南下同本地族人混血,已经好难再分南亚人剩系汉人,好似广东电视台已故艺员郭X,如果你唔知佢低細,仲以為佢系廣東人,其實,佢系東北人。估唔到啩。但系有一樣野系肯定既就系,長江以南既人多數有越人血統,而長江以北既人肯定無幾個人有越人血統。而越南人本來就系廣東廣西一帶既人,同我地系同種。而泰國人、柬埔寨人則同雲南人同源。
好笑理論,屠屠就滅亡哩咩。邊個傻瓜會以為屠城就肯定絕種先,各國歷代屠城都冇完全話殺盡。而且亦都冇可能。
你同越南同種就唔好話其他人都係。
甘你米系正宗撈頭囉!!!!
原帖由 潮裔 於 2009-6-7 19:29 發表  
广东电视台已故艺员郭X,如果你唔知佢低細,仲以為佢系廣東人,其實,佢系東北人。

我就话,郭昶一D都唔似广东人,似北佬。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-4 09:17 發表 当年美国人打越南老表你嘅时候,我地中国人睇在表亲嘅份上,节衣缩食,出人出钱,帮你打走美国人,做表哥做到我地咁,都算係仁至义尽啰啩?冇我地照你地,你地早就玩完啦!重有机会畀你地忘恩负义咩!你地后来揾咗苏联佬做你嘅大佬,跟佢唔 ...

一睇你講嘢就知你係漢人啦,真係死性不改。

我当然係汉人,而且係汉人中最正统嘅华族后裔,属华族少昊(白帝)部,我祖宗专门负责守卫少昊部嘅圣山——蒙山(蒙者,少也。如广东话称「小虾」做「虾蒙」)。另一华族圣山——泰山,由太昊(青帝)部守卫。(「泰」与「太」古同一字)
少昊子姓成汤建立商朝,子姓以善做生意而著称,以致于中国人将做生意叫做「经商」,将做生意呢种行业叫做「商业」。商朝纣王时发动对其他华族部落嘅战争(因係同族之战,故史称「屠母之战」),因此令华族四分五裂,夏族黄帝部姬姓趁机夺国,消灭子姓商朝,而建立姬姓周朝。
我地子姓係少昊嫡系,孔子孔丘亦係我地子姓后裔(子姓孔氏),其创建中国文化嘅根基——儒家。事实上,先秦时期,大部分嘅知识分子都係我地少昊子姓后裔,以致于当时流行喺有文化有名望嘅人嘅氏名后加一个尊称「子」。
春秋时,少昊后裔嘅一支嬴姓赵氏建立秦国,嬴姓係伯益嘅后裔,伯益就係中国最后一位禅让制嘅部落联盟首领,夏族大禹之子启夺咗伯益之位,建立中国第一个世袭制嘅国家——夏朝。
商朝灭亡后,周公旦派其子伯禽管理少昊地(鲁国),而派吕尚(炎帝后裔姜姓吕氏)管理太昊地(齐国)。
秦孝文王时,我先祖离开山东,投奔同族嘅大秦。
秦国本来只祭祖先少昊白帝,秦宣公时加祭同属华族嘅太昊青帝,战国时,秦国领地扩展到夏族黄帝部、炎帝部嘅起源地,为咗收伏夏族人心,秦灵公时,决定再附祭黄帝和炎(赤)帝。华夏两族在秦国渐渐融合。
始皇帝时,大秦终于消灭夏族姬姓周朝,并陆续消灭其他夏族诸侯国。
统一中原之后,始皇帝命我祖率军自江西余干沿东江而下,与翻越梅岭而下嘅另一路秦军会师于番禺,荡灭番禺族,建立南海郡(广州),自此,广东归属大秦。
夏族炎帝部嘅一支祁姓刘氏消灭西楚霸王后,建立汉朝,废除传统嘅可以清楚分辨华族同夏族嘅姓,而以氏为姓,自此华夏难分莫辨,华夏两族就完全融合为一族——汉族(又称华夏族)。
广东即继续由华族嘅嬴姓赵氏(赵佗)统治,并建立南越国,大部分死净嘅番禺族都俯首称臣,誓死效忠南越国。
但亦有小部分死硬嘅番禺族不服王化,依旧保持其传统嘅特点——纹身。而家重可以睇到纹身嘅人,佢地一般就係呢班番禺族嘅死净种,因为无法推翻我地华族嘅统治,佢地惟有建立黑社会,同我地华夏族主流社会对抗,一直对抗到今时今日。
所以,南越係由我地华族少昊部建立嘅,你地呢班番禺族死净种唔好乱用我地创立嘅「南越」两字。

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-12 01:44 發表  所以,南越係由我地华族少昊部建立嘅,你地呢班番禺族死净种唔好乱用我地创立嘅「南越」两字。

小朋友,你此番说话已经得罪了不少番禺籍疍家人,如霍英东。。。

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-12 01:44 發表 我当然係汉人,而且係汉人中最正统嘅华族后裔,属华族少昊(白帝)部,我祖宗专门负责守卫少昊部嘅圣山——蒙山(蒙者,少也。如广东话称「小虾」做「虾蒙」)。另一华族圣山——泰山,由太昊(青帝)部守卫。(「泰」与「太」古同一字)少昊子 ...

係咪呢係咪呢,講嘢似十足而家上便啲人(即係你啲叔伯啊),想話你唔係漢人都唔得嘞。

成個世界都排華,查實就係排你哋,正一神台貓屎。

原帖由 使君子 於 2009-6-12 02:09 發表 小朋友,你此番说话已经得罪了不少番禺籍疍家人,如霍英东。。。

疍家人?超!
从秦朝开始,我地汉人就禁止呢班番禺族嘅死净种上岸嘅!费时佢地整污糟咗我地嘅土地。佢地净得两种职业,一係捉鱼,一係做鸡!如果唔係个满清狗皇帝雍正,颁发圣旨,准呢班贱种上岸嘅话,今时今日班番禺贱种都重做紧鸡!个满清佬同班疍家人一样咁贱格,所以咪照住班番禺贱种,同我地汉人作对啰!
原帖由 芬1012 於 2009-6-12 04:53 發表   係咪呢係咪呢,講嘢似十足而家上便啲人(即係你啲叔伯啊),想話你唔係漢人都唔得嘞。   成個世界都排華,查實就係排你哋,正一神台貓屎。 ...

我地华族嘅元恺世族,家谱源流清楚,点同你地呢班喺明朝先至冒充汉人嘅贱种。
相书都讲明,「南人北相,非富即贵」。广东嘅上流社会基本上都係我地华夏族嘅后裔。你地班颧骨高突,面颊瘦削,似马留多过似人嘅越人贱种嘅,你地永远係畀我地统治嘅贱民。想造反?我地华夏族从秦朝一直镇压你地至今,你地反得了咩?!如果当年伏波将军马援唔係心存善念,留低你地呢班「马留」嘅狗命,你地早就绝种啦!

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-12 16:27 發表 家人?超!从秦朝开始,我地汉人就禁止呢班番禺族嘅死净种上岸嘅!费时佢地整污糟咗我地嘅土地。佢地净得两种职业,一係捉鱼,一係做鸡!如果唔係个满清狗皇帝雍正,颁发圣旨,准呢班贱种上岸嘅话,今时今日班番禺贱种都重做紧鸡!个满清 ...

既然你識得寫家人,而唔寫(聽講呢個字話到人好賤噉嘅)家人,都知道大家都係人。

無論係唔係疍家都好,既然大家坐埋一條船,講嘅都係粵語,點解重記埋呢啲咸豐年嘅嘢呢?我都識得唔少疍家人嘅後代,大家咁高咁大,冇計囉!你睇低人,人亦會睇低你啫!

佢地係人,不过係贱人!一睇就知佢地唔係好人,所谓「好人唔捉鱼,好姐唔做鸡」,好人好姐,边会做呢两种职业!
番禺族同番禺人係两种概念。
番禺族係外族,而番禺人即係占领咗番禺族地盘嘅汉人。
我地广东汉人讲嘅粤语,属汉语,音韵大部分为唐宋音,小部分为秦汉音;文字用汉字。
而你地越人嘅祖先讲嘅係越语,属壮侗语;文字至今未发现,应该就係冇文字。
我地既不同文,又唔同种,你地如果接受我地汉人嘅语文,咁睇在同文嘅份上,我地对你地冒充汉人嘅行为亦只眼开只眼闭。但如果你地想抢我地汉人嘅语文为己有,咁,对唔住,祖宗之言不可失,身为华夏贵胄嘅子孙,我地有义务同权利保护我地祖宗创造嘅文明唔畀外族侵占。

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-12 17:22 發表 我地广东汉人讲嘅粤语,属汉语,音韵大部分为唐宋音,小部分为秦汉音;文字用汉字。而你地越人嘅祖先讲嘅係越语,属壮侗语;文字至今未发现,应该就係冇文字。我地既不同文,又唔同种,你地如果接受我地汉人嘅语文,咁睇在同文嘅份上,我地 ...

你北便嗰啲華夏貴胄好似唔多想認你喎!

华族后裔最大嘅特征係鹰勾鼻,(两个鼻孔之间有向下突出嘅鼻头,好似我地家族就禁止鼻头冇肉嘅女性入门)
夏族后裔最大嘅特征係单眼皮,(上眼皮为单层,无皱摺)
胡族后裔最大嘅特征係络腮胡,(胡须从一侧耳朵沿面形生到另一侧耳朵)
越族后裔最大嘅特征係高颧骨。(面部嘅颧骨明显突出,面颊瘦削)

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-12 01:44 發表 我当然係汉人,而且係汉人中最正统嘅华族后裔,属华族少昊(白帝)部,我祖宗专门负责守卫少昊部嘅圣山——蒙山(蒙者,少也。如广东话称「小虾」做「虾蒙」)。另一华族圣山——泰山,由太昊(青帝)部守卫。(「泰」与「太」古同一字)少昊子 ...

好长一篇上古神话演义

原帖由 外外星人 於 2009-6-12 17:45 發表 你北便嗰啲華夏貴胄好似唔多想認你喎!

你悭啲啦!我喺北京读咗五年书,基本冇人知我係广东人,因为我生得一啲都唔似广东人。
我地家族嘅人虽然自秦朝就定居广东,至今两千几年,但一啲都唔带越人特征。

因为我地家族係绝对唔会娶颧骨高突嘅越人女子,表面理由係佢地克夫,真正理由係费时越人血统污染我地华族血统,毕竟我地係华族十六元恺贵族之一,肩负守卫华族圣统,我地自然亦有义务保持家族血统纯正,唔同普通平民,好多华夏族穷人因为娶唔到老婆,就求其娶咗个越人妹做老婆,几代之后,生得就似足班越种,面又突皮又黑。

当我返到两千年前嘅老家山东蒙山去拜谒华族圣山时,揾到留喺度守护圣山嘅同族条村,放眼望去,大家都係鼻梁高挺,面庞丰润,皮肤白晰,华族圣血,千载留存。
哗79楼响北京读咗五年書,連撈話「吃不了兜著走」嘅真正意思都唔知呀?你好掂啵。