QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 使君子

[族群溯源] 彻底击溃皇汉的纯正血统论,汉族就是杂种。

连最基本嘅血统知识都冇嘅人,居然喺度讲血统。
汉族係父系氏族,所谓父系,就係以父亲嘅血统为传承主轴,而母亲嘅血统可以忽略不计。
就好似族谱咁,如果你摷齐你本族谱嘅母系姓氏嘅话,可能百家姓全套都有。
但你唔会返到公司同人话:「李生,我嘅第三十一代祖婆都係姓李,我同你有血统关系。」「陈伯,我嘅第十四代祖婆都係姓陈,我同你亦有血统关系。」
你绝对唔会!我谂全中国都冇人会,十三亿中国人,你想揾一个知道自己个第三十一代祖婆姓乜嘅人,基本上不如去揾个外星人,可能重容易得多。
事实上,90%嘅中国人都净係知自己个老母同阿嫲姓乜,再上一代嘅母系祖宗个姓氏都冇几个会知喇。当然,亦冇必要知。
但係你个父系祖宗姓乜,我谂就冇人唔知,因为无论佢係第几代,都同自己同姓啰!
一个汉人男性与一个越人女性所生嘅子女,汉越血统各半,但在父系社会中,其子女被视为汉人,而忽略其越人血统。如果其儿子再娶越人女性为妻,所生子女从生物学角度来睇,汉人血统只占25%,而越人血统占75%,其生物特征会更偏向越人,但喺民族学角度来睇,其依然係纯正嘅汉人血统,越人嘅母系血统可以忽略。
所以,喺父系社会上,知道自己老豆姓乜嘅人,都係纯种嘅人。
所谓「杂种」,指嘅係「只知其母,不知其父」嘅人。
好似班越南佬咁,净係知自己老母係边个,而搞唔清楚自己老豆到底係法国人定係美国人嘅,先至叫做「杂种」。
原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-5-31 21:44 發表  

但係你个父系祖宗姓乜,我谂就冇人唔知,因为无论佢係第几代,都同自己同姓啰!

一个汉人男性与一个越人女性所生嘅子女,汉越血统各半,但在父系社会中,其子女被视为汉人,而忽略其越人血统。如果其儿子再娶越人女性为妻,所生子女从生物学角度来睇,汉人血统只占25%,而越人血统占75%,其生物特征会更偏向越人,但喺人类学角度来睇,其依然係纯正嘅汉人血统,越人嘅母系血统可以忽略。

所以,喺父系社会上,知道自己老豆姓乜嘅人,都係纯种嘅人。所谓「杂种」,指嘅係「只知其母,不知其父」嘅人。

好似班越南佬咁,净係知自己老母係边个,而搞唔清楚自己老豆到底係法国人定係美国人嘅,先至叫做「杂种」。 

首先,无人可以保证到,岭南(甚至整个东南沿岸)汉人,父系是100%纯「北佬」,甚至连有无30%都值得怀疑,事关古代大量越男越女被朝廷编户入籍,正如印第安人男男女女被拉丁殖民者「赐姓」(虽然经历杀戮但其实无论男女都剩低好多),抛弃原先氏族姓;

其次,除非某家族代代都出过,完全未试过净出(绝后)的情况,否则此家族古代北佬的Y染色体将无法续传。更不会继承古代北佬的Y染色体;

其三,无论男女,必将继承母系的mtDNA(线粒体DNA),亦即说明岭南汉人的线粒体DNA是以越人为绝对优势;

其四,越南人亦有生得标致的。当然如果广府男仔能沟得金发碧眼鬼妹,诞下子女,自细向其传授白话,则非常过瘾……

原帖由 使君子 於 2009-5-31 23:23 發表 首先,无人可以保证到,岭南(甚至整个东南沿岸)汉人,父系是100%纯「北佬」,甚至连有无30%都值得怀疑,事关古代大量越男越女被朝廷编户入籍,正如印第安人男男女女被拉丁殖民者「赐姓」(虽然经历杀戮但其实无论男女都剩低好多),抛弃 ...

其一,人只道父為漢則可,並無特指其非自從秦嶺淮河以北之人。

其二,無後者自然早就滅亡,更不會存之,且越人若如此,更易亡也。

其三,祖籍隨父不隨母,而非計線粒體也。而且不需十成全足。

其四,無人指說越女無窈窕者。

开设本主题之目的

1·我们广府人是正宗的粤地土著,是粤地的真正主人,尽管我们身上或多或少或无的混有古今北人(甚至西人)血统。故我们绝对有资格捍卫我们这个家的权益。

2·为什么美国白人显得那么的言不正名不顺,就是因为他们身上几乎没有印第安人的血统,他们是可耻的入侵者的纯正后裔。他们的祖先「反客为主」赶杀印第安人,那么他们也没有资格对不断进入的新移民说三道四。

3·欧盟是世界上最强大经济体,最具科技创新活力,超越美国。欧盟经济主要是靠欧洲土著的智慧和劳动力支撑,而不是所谓什么「移民神话」。我为什么批判美国,就是因为「新深圳人」老是拿美国例子说事,他们妄称自己是「优秀移民」,他们妄称普通话是「美式英语」。

4·欧盟能做到,我们也能做到。坚决批判「移民神话」,抵制外劳输入、抵制北人殖民。昔日的百越故土,用我们自己的百越血统来浇注,辛勤耕耘为世界一流经济体。

5·各地汉族血统差异巨大,文化语言习俗亦然。同出于日耳曼族源,德意志人可以讨厌荷兰人,也可以跟丹麦人开战,为什么我们不可以。
使生,你知唔知你老豆姓乜?係百越边个部落嘅血统传承?
如果你唔知,就唔好喺度冒充百越人。

我地广府人係伟大嘅始皇帝嘅精锐铁骑嘅后裔,
我地嘅祖先经已埋葬咗越人,并娶埋佢地嘅妻女,
呢个係佢地反抗我地伟大嘅始皇帝嘅后果,与人无尤。
广东係我地祖先用生命同鲜血征服来嘅,
我地以我地军队首领赵佗嘅名字命名呢片土地为「佗地」,
任何人想使用呢片土地,就必须交「佗地费」。
任何人想从我地手上抢走呢片土地,
就必须付出相同嘅生命同鲜血!
我地先至唔理你地係乜鬼土著嘅后代,
想用地,就畀钱;想要地,就去死!

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-1 14:01 發表

我地以我地军队首领赵佗嘅名字命名呢片土地为「佗地」,
任何人想使用呢片土地,就必须交「佗地费」。

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-1 14:01 發表
我地广府人係伟大嘅始皇帝嘅精锐铁骑嘅后裔,
我地嘅祖先经已埋葬咗越人,并娶埋佢地嘅妻女,
呢个係佢地反抗我地伟大嘅始皇帝嘅后果,与人无尤。
广东係我地祖先用生命同鲜血征服来嘅,
任何人想从我地手上抢走呢片土地,
就必须付出相同嘅生命同鲜血!

小朋友,外江佬已经大批杀到,用此番豪言壮语在佢地面前大叫吧,睇人地恶定你恶。(始皇帝不够老毛恶的 外江佬主要信奉老毛)
杀到?你惊啊?
所以话你班越人杂种正一冇胆傀儡。
身为大秦子孙嘅广东人几时惊过?

你係羊,先至怕大批狼杀到,
如果你係狼,听见大批羊杀到嘅话,高兴都来唔切啦!

讲打佢又打唔过我地广东人,广东人禀承秦人强悍 嘅体质,北伐个阵,粤军号称「铁军」,一路杀过长江,遇神杀神,遇佛弑佛。解放至今,广东係唯一一个从未退出全运会金牌榜三甲嘅省份,参加奥运会嘅运动员 中,广东人最多!你班连金牌都未见过嘅越南人,咁嘅体质都想同我地广东人认亲认戚。呸!

讲钱佢又冇我地广东人有钱,广东人禀承秦人嘅勤劳实干精神,经济全国第一。你班靠女人养,穷到裤穿窿都唔肯出来做工嘅越南人,难怪全国嘅商业都畀广东华侨控制晒,最后要出到「排华」呢种手段先至从广东人手上抢回饭碗,鄙视你地。

讲文化佢又冇几个比我地广东人有文化。身为秦军后代嘅广东人对读书本来唔算积极,但至衰我地广东人聪明,唔想读书啲成绩都好过人嘅。而今国家两院院士中,广东籍院士数量第三,仅次于江浙两省。真係认真唔好意思,呵呵呵呵。

好似我地广东人咁文武双全,兼且又识揾钱嘅人,全中国无省可及,我地使惊边个?
行匀全中国,广东人不嬲係打横来行嘅,有佢惊我,冇我惊佢。
唔理佢係边个,入得我广东地,
男嘅,
捞正行就畀份工佢做,
捞偏门就扚佢入监房。
女嘅,
捞正行就娶佢做老婆,
捞偏门就嫖上佢张床。

你地班越南人就的确要先惊定啦!
讲打,你地奀佻鬼命咁嘅身形实打唔过北方人。
讲钱,你地又懒过北方人,有金你地都唔识执。
文化就唔使讲,你地都未开化,讲来都多余嘅。
冇錯,越南小子膽敢犯我南海,必將越南盡破,屠城十日以祭我中華歷代先祖。
原帖由 紫凤凰 於 2009-6-2 01:44 發表 冇錯,越南小子膽敢犯我南海,必將越南盡破,屠城十日以祭我中華歷代先祖。

打了十几年都打不入,跟美国一样「陷入战争泥沼」,伤亡惨重,最后不得不撤兵的,是哪支军队啊?
原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-1 20:36 發表  杀到?你惊啊?
所以话你班越人杂种正一冇胆傀儡。
身为大秦子孙嘅广东人几时惊过?

你番豪言壮语,留翻同黑杰克等湖南仔慢慢斟~~
原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-1 20:36 發表  广东人禀承秦人强悍 嘅体质,北伐个阵,粤军号称「铁军」,一路杀过长江,遇神杀神,遇佛弑佛。解放至今,广东係唯一一个从未退出全运会金牌榜三甲嘅省份,参加奥运会嘅运动员 中,广东人最多!

莫啰嗦,莫激动,照照镜,验验血,一切事干,天光大白。

冼东妹。冼姓是广东西部越人大姓。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

陈燮霞,广府番禺人。你够胆话她生得不「越」的我斩个头过你。

本帖子中包含更多資源

蔡廷锴,罗定人。你够胆话他生得不「越」的我批个头过你当凳坐。

本帖子中包含更多資源

冼东妹,陈燮霞,蔡廷锴

以上三个越人代表真系丑

纯系出于审美,并无冒犯之意

原帖由 神七咁早 於 2009-6-3 13:04 發表 冼东妹,陈燮霞,蔡廷锴  

当然,广府人也有生得偏北的,但所占比例不高。如顺德佬杨国强,碧桂园的事头:

本帖子中包含更多資源

跳水难度王,何冲,湛江人:

本帖子中包含更多資源

原帖由 使君子 於 2009-6-3 12:13 發表 打了十几年都打不入,跟美国一样「陷入战争泥沼」,伤亡惨重,最后不得不撤兵的,是哪支军队啊?

打唔入?十几日时间啫,越南最大嘅军事重镇谅山都被夷为平地啦,首先攻入谅山嘅就係广东湛江嘅164师(而今改编为南海舰队海军陆战队164旅)。
其实打越南只不过係打狗引主人啫。
当时中美联合制定对苏战略,即「两头牵制,中间放血」,由美国在西欧牵制,而中国在东亚牵制,中间即通过支援阿富汗来消耗苏军有生力量。
所以老邓从美国返来后不到一个月就发动对越战争,从而将苏联一百多万嘅军队引到中苏边境,达成战略目标。十年后苏联解体。

对越作战还有一个目的,就係顺便清除反对改革开放嘅国内势力。
当时反对改革开放嘅最主要力量就来自军方,其中尤以广州军区司令许世友反对得最积极。
如果唔架空许世友,咁想在广州军区控制下嘅广东实行改革开放,根本唔可能!
通过对越战争,将对越作战指挥权从广州军区许世友手上转到昆明军区杨得志手上,继而劝退许世友。
从而建立起「邓家天下王家党,叶家权相杨家将」嘅支持改革开放嘅政治力量格局,为改革开放扫除最大嘅障碍。
之后,广东首先进行改革开放,奠定今时今日广东在全国嘅地位。

所以话,广东真係要多谢声越南佬,你地死一次,广东就发达到而今,如果你地再死多几次,广东真係要发到唔清唔楚啰!
你话人地越就越啊?你入到佢地条村讲下「佢地唔係汉人」试试,睇你有命返得出来冇!死越南佬!