QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 無名氏

[八卦時聞籮] 近排發現有條女好正!

原帖由 羊城惜花人 於 2008-5-1 09:05 PM 發表 睇嚟呢度都唔少賣免費丁字褲嘅朋友~不過講嘢都係小心啲,一個唔小心好易畀人入到位,之後封殺~

希望各位发言嘅时候要自觉、自律,唔好制造麻烦畀人哋封网站,免得浪费钱——因为封一次IP,代价就系500港元

原帖由 卢总 於 2008-5-1 05:21 發表 唔好得把口吹!行动最实际! http://bbs.cantonese.asia/viewthread.php?tid=9906&extra=page%3D1
暫時都係講講吓,唉…自己都未掂何以製藥?所以我仍在學習中吖…他朝夠斤兩喇,直搗撈穴…

原帖由 winkin 於 2008-5-1 17:56 發表 呢條女本來係想表示支持西撞人爭取人權言論自由的,問題係嗰支旗係國際上象征西撞獨立,代表扯旗人支持撞獨. 佢大把嘢唔show卻搬出嗰支旗,先至被人入到位。 ...

原意冇錯,但係方式不當,特別係China呢個社會,犯眾憎,為自己招引咗不必要痲煩。

路過呢度, 原來廣東d 大陸燦都幾搞笑嫁窩. 係咪因為你們以為自己有幾個錢就可以話人地普通話同胞為撈老/?? 喂, 你班廣東燦落來香港同我鬥錢多啦..............有理由香港大陸的有毒食物都是由廣東燦製做的........

我係香港人都睇唔過眼啦, 你有咩可以咁話普通話人?? 廣東燦......屌

even though we speak the "same" dialect, we are different to you 廣東燦. We are the HKSAR, so we are not 粵人. ok, see what I mean? or can you read English, motherfucker??

>>> 我覺得粵人重係幾醒嘅.

撈人大部分都係畀人洗腦洗到戇戇鳩鳩之餘重以爲自己好忠直……

真係..忠忠直直--終須乞食....

原帖由 placestogo 於 2008-5-2 13:42 發表 路過呢度, 原來廣東d 大陸燦都幾搞笑嫁窩. 係咪因為你們以為自己有幾個錢就可以話人地普通話同胞為撈老/?? 喂, 你班廣東燦落來香港同我鬥錢多啦..............有理由香港大陸的有毒食物都是由廣東燦製做的........ ...

呢位香港人,我要同你講吓,喺香港嘅討論區係冇人講「路過」嘅,麻煩你去香港討論區去睇吓。同埋香港人係唔鍾意搞事嘅,特別係唔喺自己地方。重有,我哋用廣東話寫嘢係冇你呢位香港人咁多廣東話錯字嘅。唔係識寫兩句英文就係香港人先得0架!大陸大把人識英文,冇論廣東省或廣東省以外嘅。輸港食品係有好多問題,冇論廣東同埋其他省份。美國食品都有問題啊!!

所以,麻煩你唔好再用香港人呢個身份喺度撩事鬥非,好唔好?

有人自以為聰明絕頂,殊不知本壇就有唔少真正香港人,而且好多人都有上HK嗰邊論壇,見識不少,好心啦,呃人落返啲本好。

原帖由 placestogo 於 2008-5-2 13:50 發表 我係香港人都睇唔過眼啦, 你有咩可以咁話普通話人?? 廣東燦......屌even though we speak the "same" dialect, we are different to you 廣東燦. We are the HKSAR, so we are not 粵人. ok, see what I mean? or ca ...

依條友九成九畀老共入咗腦,喺度胡言亂語.

原帖由 placestogo 於 2008-5-2 13:42 發表 路過呢度, 原來廣東d 大陸燦都幾搞笑嫁窩. 係咪因為你們以為自己有幾個錢就可以話人地普通話同胞為撈老/?? 喂, 你班廣東燦落來香港同我鬥錢多啦..............有理由香港大陸的有毒食物都是由廣東燦製做的........ ...

呢為香港人,我唔知你受咗北佬啲么嘢恩惠,更唔知你有啲咩心理問題,寧願幫北佬都唔願意幫同自己講同一語言嘅廣東人。你未嚟過廣東,唔知道好多北佬嘅陋習!!不過我都奇啦,唔通你喺香港唔知道嗰啲以北佬為主嘅大陸旅行團有幾咁醜陋咩?你唔係以為嚟親香港旅行嘅都係廣東人啊嘛?!至于鬥錢多,我都話你都dindin地咖,我哋廣東人係有錢啊,係喺全國裏面比較有錢啊,你係唔係唔抵得啊?唔好畀我斷中,荒唔係你妒忌大陸越嚟越有錢,所以就集中妒忌其中嘅廣東人咩?你話鬥有錢喔,我琳真係鬥起身你哋香港人未必會贏啊!

你唔好冇li拉間又爆句英文出嚟啊,有種妳就搵粵式中文同我哋鬥吵,唔好搵幾句英文以為我哋唔識跟住就好閪happy咁「我贏咗啦!」

even though we speak the "same" dialect, we are different to you 廣東燦. We are the HKSAR, so we are not 粵人. ok, see what I mean? or can you read English, motherfucker??
粵式中文:

就算我哋講同一种方言,我哋(香港人)都係同哋「廣東燦」唔同。我哋係HKSAR,所以我哋唔係粵人。好啦,明唔明我咩意思啊?你哋識英文咩?屌你老母!!

你以為我哋真係唔識英文啊?我話你知,你哋咁閪幼稚嘅應英文,喺廣州C類學校初三級英文唔及格嘅人都明白啊!!我真係fuck你mother,鄙視我哋唔識英文已經無知兼白癡咖啦,居然重攞粗口鬧講同一種語言嘅廣東人,重要只識用英文,唔識用粵語鬧,我真係屌你個「有爺生冇乸教啊」!!

Haha, 講路過又點? 你估而嫁個個香港人都咁自以為是以為自己好能勁嫁. 唔過眼先幫嘴ja 笨實

反對廣東燦頭主義,支持大中華統一

原帖由 placestogo 於 2008-5-2 13:50 發表 我係香港人都睇唔過眼啦, 你有咩可以咁話普通話人?? 廣東燦......屌even though we speak the "same" dialect, we are different to you 廣東燦. We are the HKSAR, so we are not 粵人. ok, see what I mean? or ca ...

識不識英語嘎?係Different from you, 不係to, 知未?

原帖由 placestogo 於 2008-5-2 21:13 發表 Haha, 講路過又點? 你估而嫁個個香港人都咁自以為是以為自己好能勁嫁. 我睇唔過眼先幫嘴ja 笨實 反對廣東燦頭主義,支持大中華統一

版主快啲出嚟BAN咗條傻佬啊!!!!!!!!

原帖由 placestogo 於 2008-5-2 21:13 發表 Haha, 講路過又點? 你估而嫁個個香港人都咁自以為是以為自己好能勁嫁. 我睇唔過眼先幫嘴ja 笨實 反對廣東燦頭主義,支持大中華統一

你隻冚家慘撲街十成係精神失常冇事搞事嗰啲閪人嚟咖,講嘢九唔搭八嘅。十成係喺香港社會嘅失敗者,睇唔過眼啲正常香港粵語人咁閪成功,就報復全世界講粵語嘅人,好似隻癲狗亂咁吠,吠吠下就連廣東人都吠埋。你以為幫lao閪啲lao閪就會幫你吠廣東人啊,你啲感嘅四處撩事鬥非嘅人喺北方死得重慘啊!!啦啦琳搵個地方死咗去算啦,唔好喺道影衰香港人,破壞香港喺粵語界嘅聲譽啦。最好去跳海啊,無謂浪費香港政府公帑嚟幫妳收屍啊!!!

http://www.wq-it.net/cms/html/65/n-15165.html

拒系我0既天使,并非因为拒支持一个我未必赞成0既观点,但系拒保持左一个当今知识份子难得0既独立思辩精神。无论拒所坚持0既,系以后历史角度上睇是否正确,但能抵受强大压力,坚持自己0既观点,都系令人肃然起敬0既

原帖由 葉牛熟儀 於 2008-5-2 10:00 PM 發表   版主快啲出嚟BAN咗條傻佬啊!!!!!!!!

一睇就知寻日香港人顾住周围点火,唔记得锁好啲门,青山走咗个病人出嚟啦!

如果placestogo眞係香港人,重要係代表香港大部份人嘅諗法嘅話,噉香港眞係冇得救喇

原帖由 Lucciora 於 2008-5-3 05:14 發表 如果placestogo眞係香港人,重要係代表香港大部份人嘅諗法嘅話,噉香港眞係冇得救喇

好在仲有亞文女.

話畀你聽,我係講事實!你唔好攞住香港人嗰身份喺度招搖撞騙喇,噉樣真係好契弟啊!

如果你係地道香港人,你唔會唔知我哋一樣係叫「撈佬」,唔係你所講嘅「普通話同胞」。重有咩「大中華統一」,我哋根本係唔會嗌,因為香港人係唔會關心政治嘅!就連谷-德-眧鄉下係山東都唔會嗌喇,人哋幾代人喺香港落地生根,係地道香港人。我而家係同你講血統啊!重有,「阿燦」係指所有大陸人(唔好意思,各位!冇意得罪,我淨係想講解畀呢位「香港人」聽咋!!),包括你在內。同埋,「忠忠直直,終須乞食」就知你係「撈佬」喇!點解你識睇識寫。

有以下可能:

1)你根本就唔識寫唔識睇嘅大陸撈佬(喺香港住,冇居港權嘅),靠喺香港雅虎知識+嗰度搵香港嘅網友同你做「槍手」,噉就勁廢柴喇!!
2)你係香港讀書嘅大陸撈佬,噉你就唔好扮香港人喇!點扮都係「烏鼠」咋!
3)你一係揸單程證嚟香港呃綜援嘅撈佬,最「冚家鏟」呢班仆街,好食懶做!
4)你係喺廣東嘅「撈佬」,不過識講廣東話(不過,唔識都冇所謂喇,上香港雅虎大把人幫你喇!你睇你啊,抄都抄到錯漏百齣,我睇你都係所託非人喇!!),噉重衰,『舢舨充「奅」艇』!!

「路過」??我經過咋!!我冇咁低能!!信你係香港人嗰個真係白痴囝喇!!

原帖由 Lucciora 於 2008-5-3 05:14 發表 如果placestogo眞係香港人,重要係代表香港大部份人嘅諗法嘅話,噉香港眞係冇得救喇

完全认同!如果话呢条友嘅言行真係代表咗香港人嘅话,噉对于香港人来说,简直係天大嘅耻辱!-