QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9292|回復: 29

許冠傑2007大球場演唱會及新專輯消息

[轉自香港知音網]

許 冠 傑 將 在 大 球 場 舉 行 演 唱 會 , 票 價 高 達 八 百 元 被 指 太 貴 。 演 唱 會 創 作 總 監 高 志 森 表 示 , 其 實 演 唱 會 票 價 相 當 大 眾 化 , 分 別 有 四 百 、 三 百 、 二 百 和 一 百 元 , 八 百 元 的 貴 賓 門 票 不 足 總 數 十 個 巴 仙(即10%) , 位 置 在 球 場 的 草 地 兼 送 boxset , 客 路 主 要 是 用 作 內 銷 和 供 應 給 贊 助 商 。
那 麼 何 以 內 部 認 購 的 貴 賓 票 會 公 開 發 售 ? 高 志 森 解 釋 是 應 城 市 電 腦 售 票 網 之 要 求 , 指 他 們 需 要 各 類 門 票 出 售 , 才 撥 出 少 量 限 額 給 他 們 。 演 出 者 許 冠 傑 早 前 亦 指 八 百 元 門 票 太 貴 , 高 志 森 解 釋 他 身 為 表 演 者 甚 少 理 會 行 政 上 的 問 題 , 經 解 釋 他 已 清 楚 整 個 運 作 。

回復 1# 的帖子

[轉自香港知音網] 歌神許冠傑將於12月假大球場舉行演唱會,有指部分門票定價最貴的高達800元,令市民難以負擔!演唱會創作總監高志森昨日表示,門票分別有400、300、200及100元,相當大眾化。而最貴的貴賓門票只佔大球場所有座位少於10%的數量,座位安排在草地位置,觀眾亦會獲得紀念Boxset,貴賓門票只作內銷及供贊助商購買。 高志森說:「“《春天舞台》嘅製作都會有貴賓門票,我哋應城市電腦售票網要求,撥出少量貴賓門票,而許冠傑係表演者,甚少理會行政上冇問題。」

[轉自許冠傑國際歌迷會官方網]

大家一直期待已久SAM的演唱會, 終於鐵定在12月16日(星期日)在香港大球場舉行, 名為"SAM HUI LIVE 2007".門票會於本月18日在城市電腦售票網公開發售. 本會特為會員優先訂購最佳位置, 只代訂購HK$800(此項門票附設SAM的精美紀念品)及HK$400.
此外, SAM仍有一連串宣傳活動, 請大家密切留意. 於下星期12-14號 - 翡翠台晚上7:30-8:00 "東張西望", 他會接受林海峰的專訪. 另請大家繼續搭巴士, 除了先前的 "鐘聲響起", 仍有2首新歌會陸續播出, 大家可一路搭巴士, 一面享受SAM的新歌, 2首歌都會收錄在他最新的 '人生多麼好' CD內 (此CD共有10首全新歌曲).

回復 3# 的帖子

[轉自許冠傑國際歌迷會官方網] 大家一直期待已久SAM的演唱會, 終於鐵定在12月16日(星期日)在香港大球場舉行, 名為"SAM HUI LIVE 2007".門票會於本月18日在城市電腦售票網公開發售. 本會特為會員優先訂購最佳位置, 只代訂購HK$800(此項門票附設SAM的精美紀念品)及HK$400.
你們會否來香港看這演唱會?
不会

原帖由 tonkabean 於 2007-9-13 21:18 發表 你們會否來香港看這演唱會?

絕對會啦,你買咗飛未啊?到時一定要約你出嚟傾偈。

已经托咗香港果边既朋友帮手买400飞,未知买唔买得到。

原帖由 highyun 於 2007-9-13 21:40 發表   絕對會啦,你買咗飛未啊?到時一定要約你出嚟傾偈。

highyun, 我未買飛丫...可否這兩三天開 Q Q 談談?

豆豆:你仲未訂演唱會嘅門飛咩?我早兩日已經搵人幫手訂咗800蚊飛喇,哈哈。
網上重溫東張西望訪問許冠傑: http://jade.tvb.com/ent/scoop/index.html

原帖由 samkong 於 2007-9-14 12:13 發表 豆豆:你仲未訂演唱會嘅門飛咩?我早兩日已經搵人幫手訂咗800蚊飛喇,哈哈。

嘩....買咁貴架.....

嗯.....我諗住慳慳地添....

我兩個人去...如果 800票...要千六蚊的...嗯....

看來見不到你們了.....

一定要去捧场!

拟将在2007年10月份推出的阿Sam个人大碟新专辑:《人生多么好》CD唱片封面。

阿Sam将在2007年12月份举行的香港大球场演唱会的大幅宣传海报!

阿Sam張新專輯個封面好正啊!好有當年《斤兩十足》EP唱片封面嗰個Feel,同樣都係用大海呢個Idea。
年底Sam大球場演唱會嗰張大海報,色彩鮮明,設計新穎,阿Sam個Look就特別型仔,正啊!今日我都收到咗呢張大海報喇,哈哈,特別在此多謝玉琳瑯網友嘅相贈,Thank you very much!

刚找到阿Sam收录响张新专辑嘅其中一首歌《藍天消失了》嘅歌词:

藍天已消失了 油油綠草不再歡笑
河水被染污了 雲在一天天的變少
陽光已發火了 能源浪費認真攪笑
全球暖化 熱到不得了
此刻冰川北極正在溶掉了

彷彿生命已經不再重要
世間功名也可以盡忘掉
創新依舊每天開個玩笑
全人類命運問誰知曉

環保期望跟你 循環綠化攪好啲空氣
河山定變得嬌美 要珍惜香港福地切勿忘記

雨點不斷變酸 君你莫笑
也許他日 你皆也被溶掉
縱使今日買多幾個護照
遠走他方亦逃不了

藍天已消失了 油油綠草不再歡笑
河水被染污了 雲在一天天的變少
環保期望跟你 全球合作演齣好戲
河山定變得嬌美 要珍惜出生之地切勿忘記

求能呼吸清新的空氣
盼四周污染水源再度甜美

0吾知衣家重訂0吾訂得到飛?

原帖由 香城浪子 於 2007-9-20 15:13 發表 0吾知衣家重訂0吾訂得到飛?

内部認購已經結束,但門票已經公開發售,可以去香港各售票點購買。

终于都见到呢位“玉琳瑯”发言嘞!