QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 卢总

[其它] [轉貼]闻“广东人滚出中国”有感

佢話“廣東人滾出中國”。我睇到一啲都冇嬲。我覺得都幾好啊!香港有港人治港,我啲可以廣人治廣啊。

我就真係希望班撈佬做得暴露、粗暴啲啊,而家陰陰濕濕噉,我哋下一代已經做咗“暖水蛤乸”都唔知啊。
撑卢总,撑广东!多谢你转发嘅好文章!

撐撐吖...

好文章吖...

啲外省佬對我哋唔尊重...

我哋都唔需要對佢啲客氣...

走出中国

边个怕边个啊

正仆街

支持一国两制,支持两广联邦,高度自治。
如果广东独立,我第一个赞成。
我就话你哋谂错喇,有得滚,梗系先去揾捞妹,然后揾鬼妹啦。
鬼妹嘅安全意识可能高啲噃--因为佢哋经常会睇MTV同Chanel V!

会不是是有人想太多呢? 在我们这里从来没有人会提这些事情来谈 !

周围人谈股票,旅游。运动。

好似我地冇咗佢唔得咁……

哩D人在网上不小.广东人对于他地离讲不过是个借口.随便讲句关于日本方面的话题,如,日本好人多.接着就有N个粪青来闹你,好多不堪入耳的说话都会随之而来,诸如,汉奸,卖国等.

其实他地系未真系甘憎日本呢?甘又未见得,殊不知家里玩开的游戏机就是SONY,看开的四仔还是日本的.

讲到尾,哩班粪青只系生活上太压抑,到网上想稳野发泄.

见到日本两字顿时象猫见到老鼠一样.

哎,可悲.

不妨參考下歐洲打擊非法移民嘅方法

英國:技術移民要交5年稅,外勞一次簽證費500磅

荷蘭:外國人與本國公民結婚,本國配偶必須年滿xx嵗,有穩定收入,年薪在最低工資的120%以上

又或者臺灣:外籍配偶5年内不得工作,沒有身份證,定期巡查盤問,一旦發現嫁結婚,立即遣返

我老豆娶咗個蘭州北姑,結果要我老豆養埋佢娘家d親戚~~

好啊啊,果然好文。
超級好文..不如我D快D走拉...廣東獨立一定超勁!如果我D走咗...咁中國經濟一定直線下沖....無咗廣東他D一定死緊拉...他D真系离嗮譜..^_^
講得好.

唉,算啦,他們所作的他們并不曉得!

當佢唱歌咯!無謂同佢哋一般見識啊!