QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 余OK

粵協Q群精彩討論之:八九十年代學生改編嘅得意歌詞

我来趁下热闹:

"只相信系靠双手找到两个肉球”…Paula Tsui<<顺流, 逆流>>

“0响宾周升起的泡, 散芬芳”…George Lam<<活色生香>>

"瞓落床的姿势"...Allen Tam<<爱的根源>>

"我虽不怪她带走碌Seven"...Allen Tam<<夏日寒风>>

"我堕入情网你坐在大牌档”...Allen Tam<<爱情陷阱>>

"除下晚装失了身”…Leslie Cheung<<共同渡过>>

"你以往爱我我要唸过先制”…Leslie Cheung<<Monica>>

阿哥搏命摇, 阿妹呱呱叫”…Sam Hui<<双星情歌>>

万里皮鞋冇得补, 千里黄河水污糟”…Johnny Yip<<大学放完假>>

“West婆一声叫, Nine两边摇”…James Wong(黄霑)<<沧海一声笑>>

做个勇敢中国人, 食错奶粉呕到你晕”…Lisa Wong<<勇敢的中国人>>

做爱不要停”…Lion Lai<<热爱不要停>>

搏命嗌, 你屎窟咬烂晒. 解开你裤头带, 点解你咁丑怪”…Joey Yung<<我的骄傲>>

小陆商店卖咸酸, 唔使收外汇券”…<<青春火花(排球女将)>>主题曲

阿妈呵你啦”…大陆<<乌苏里船歌>>

南霸天跌落河(老四娶老婆)”… 大陆<<红色娘子军>>

容祖儿呢个笑死了。。

[此帖子已經被作者於2007-5-23 16:17:17編輯過]
  如果想開心,為什麼不出去滾(黎明《眼睛想旅行》)。
“不知道內褲裏邊點解有血流?即刻要入去廁所剝褲擦藥油”......(徐小鳳《順流逆流》)
今天我,條7軟晒冇感覺,懷著性變態的心窩睇婦科。醫生好猥瑣,話我輸精管塞咗,掹開底褲看兩看,冇得救咯。《海闊天空》

《勇敢的中國人》改編

有冇人記得嗰句「做個勇敢越南難民……食錯奶粉……」點唱?上個禮拜《外來媳婦本地郎》個天庥重唱過。

原帖由 余OK 於 2008-7-12 17:45 發表   有冇人記得嗰句「做個勇敢越南難民……食錯奶粉……」點唱?上個禮拜《外來媳婦本地郎》個天庥重唱過。

呕到你晕...

原帖由 余OK 於 2008-7-12 17:45 發表   有冇人記得嗰句「做個勇敢越南難民……食錯奶粉……」點唱?上個禮拜《外來媳婦本地郎》個天庥重唱過。
叼錯人,或者喐埋××民~

原帖由 tonybean 於 2008-7-12 17:20 發表 今天我,條7軟晒冇感覺,懷著性變態的心窩睇婦科。醫生好猥瑣,話我輸精管塞咗,掹開底褲看兩看,冇得救咯。《海闊天空》

有创意,我中意!

我淨係唱過「做個勇敢中國難民,食錯奶粉打錯敵人。」
唔明白點解會變成「越南人」。
重有反映公益金真面目嘅:
「公益金教壞人,手牽手去害人.......」

反映「封神榜」真相嘅:
「唐僧非禮‘[gong jag]民’,唐僧出售性器官......」

重有[guog go]:
「尋晚,你老婆同我瞓覺,瞓到唔願起身,你老婆話請我食飯..........」

原帖由 余OK 於 2007-7-18 10:06 發表   如果想開心,為什麼不出去滾(黎明《眼睛想旅行》)。
我聽嘅版本係:如果想開心,為什麼不去叫雞…

我带着情意,去屎坑屙屎……