QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: glowwormray

[感情人生] 呢個亞運,真系..............唉~

回覆 38# 外外星人

哦,我琴晚都有T過呢張貼,不過唔系好明發帖人想表達D咩,究竟系諷刺推普,定真系推普
回覆  外外星人

唉,錢就系咁去,但周圍都系豆腐渣工程,果D所謂既渠道工程,話一日洗幾多個萬,結 ...
glowwormray 發表於 2010-9-14 12:04

之咪,學你媽媽話事偈,六十年前都未試過水浸嘅,家陣與時俱進 重一年浸幾鑊!
回覆 40# 外外星人

系呀,中山八都系呀,本來D樹雖然無系好大棵,但都叫做可以遮到陰,點知拒一個屈尾十無啦啦砍曬拒,真系有病,搞到我次次行琴果到都曬到死,我平時懶習慣唔擔遮吖嗎~
回覆  外外星人

哦,我琴晚都有T過呢張貼,不過唔系好明發帖人想表達D咩,究竟系諷刺推普,定真系推 ...
glowwormray 發表於 2010-9-14 12:08

睇公仔啦! 咪又試艱難西囉!
回覆 42# 外外星人

唉~
回覆  外外星人

系呀,中山八都系呀,本來D樹雖然無系好大棵,但都叫做可以遮到陰,點知拒一個屈尾 ...
glowwormray 發表於 2010-9-14 12:12

中山八,舊底嘅廣佛車站,唔使擔遮嘅,而家畀晒啲農民工由春耕玩到秋收...除咗過年嗰七日清靜啲
回覆 46# 外外星人

系呀,依家呢邊真系幾雜下,真系唔明D人點解咁中意擁落黎廣州
回覆  外外星人

系呀,依家呢邊真系幾雜下,真系唔明D人點解咁中意擁落黎廣州 ...
glowwormray 發表於 2010-9-14 12:22

天時地利,四季如春,暖凹凹,廣州幾好都有,我點捨得走?! 之班laau頭窮山惡水,橫掂都係耕田,嚟中山八耕馬路好過佢哋喺祖家耕梯田好好多...間唔中,重睇下好似你啲噉嘅廣州靚女,幾梳乎呀! 略夠水,返歸起大屋,娶老婆生一大竇仔,等啲仔女大咗,又試落過嚟...
回覆 48# 外外星人

拒地就梳乎得過~
回覆  外外星人

拒地就梳乎得過~
glowwormray 發表於 2010-9-14 12:58

冇計,廣州可能係世界上最大嘅冇厴雞籠!
回覆 50# 外外星人

唉,根本就無人管
回覆  外外星人

唉,根本就無人管
glowwormray 發表於 2010-9-14 15:25

係冇王管!龍津路、華貴路,整咗啲白色鐵欄河,嗰啲路一百幾十年都係咁窄咖啦!使唔使搵啲噉嘅嘢嚟搞呀?!阻頭阻勢,冇興嘅
回覆 52# 外外星人

西關除左康王路同中山路系闊D之外,其餘都好窄,你咁熟噶,莫非你都系西關人士?
回覆  外外星人

西關除左康王路同中山路系闊D之外,其餘都好窄,你咁熟噶,莫非你都系西關人士? ...
glowwormray 發表於 2010-9-15 11:38

廣州出世嘅,有邊啲橫街窄巷未瓹喎! 莫講話廣州啦,佛山啲巷仔都行過啦!
回覆 54# 外外星人

咁都要成日去先熟噶,你叫我去到天河果D就真系都唔多熟啦,因為少去,佛山你都知,咁就厲害喔~
回覆  外外星人

咁都要成日去先熟噶,你叫我去到天河果D就真系都唔多熟啦,因為少去,佛山你都知, ...
glowwormray 發表於 2010-9-15 12:46

天河係淪陷區,不嬲都冇去。
回覆 56# 外外星人

哈,淪陷區,都幾貼切喔~話時話依家新聞訪問親果D所謂「市民」都系講煲冬瓜,真系幾反感,根本拒地既發言都唔可以代表真正廣州本地市民既感受,拒地始終外來人,我覺得電視臺應該標明系「外來市民」就差唔多。
回覆  外外星人

哈,淪陷區,都幾貼切喔~話時話依家新聞訪問親果D所謂「市民」都系講煲冬瓜,真系幾 ...
glowwormray 發表於 2010-9-15 13:28

家陣啲外來人揸fit,佢哋梗係當正自己係廣州嘅主人啦!Mandarin嘅世界, 係噉咖喇!
回覆 58# 外外星人

天河白雲幾乎條條村都幾百年歷史,你喺老區有冇生活咗幾百年吖?你要顧下「鄉下佬」啲感受。況且鄉下地方保留古音、古俗一般都系多過流動人口大嘅市區嘎喇。
要「賠」就要「賠」61年嘅損失,好幾代人嘅損失,咪話賠唔返,就算賠得返,人都死咗,邊度去搵人嚟受?! ...
外外星人 發表於 2010-9-4 22:54

講嘅唔知幾好,道出我哋嘅心聲!佢哋嘅罪惡罄竹難書,而家仲未停止對公民嘅犯罪行為!