QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: glowwormray

[感情人生] 呢個亞運,真系..............唉~

遲癩,我帶你環遊世界,我騎住哥斯拉阿媽話我真係變態,非洲牛肉好食都係紅色......
遲癩,遲癩,遲癩,成個世界輸晒,老婆仔都走埋,遲癩,老婆仔都走埋,還債,還債,還我債!
回覆 21# 外外星人

你真係有心咯,知條link開唔到,不過好似仲爭咗一句……
鸭运~I FUCK YOU ~
周圍磚塵
没法了,GZ钱多没地方花,现在有地方花了,又有面子,平民只能望天打卦了,谁让你不当官
回覆 22# ren1981

隔牆有耳:http://bbs.cantonese.asia/thread-25503-1-2.html
回覆 20# 外外星人

貌似河蟹咗啦
严重有同感啊,我地呢度d施工队,朝朝6点几开始拆鹏,乒乒乓乓,扰人清梦叫我起身仲准过个闹钟...
最「大變」就梗係穿衣戴帽啦!牆身、屋頂好似新淨咗,之有啲馬路、人行道凹凹凸凸,牆身廢咗都冇人知、冇人理,加之嗰啲柱墩、樓底(有騎樓嗰啲)嘅包裝係空心嘅,真係唔知穩唔穩陣呀!一場颱風襲廣,飛幾件出嚟迮死人都唔奇嘅...
之前嗰幾下「陣痛」都未計!

推Mandarin廢Cantonese
有啲「巨變」係偽命題,唔知準唔準講
中国嘛..国歌是唱给我们自己听的
回覆 17# 外外星人

嘻嘻,好早就聽過啦,我成日好中意無聊唱下最後一句,「還債,還債,還我債!」
唉,搞完亞運就「金」咯,D手尾野都唔知仲有無人理,到時真系結塔塔!
冇咁大个头,无戴咁大顶帽!搞S广州咩?
回覆  外外星人

嘻嘻,好早就聽過啦,我成日好中意無聊唱下最後一句,「還債,還債,還我債!」 ...
glowwormray 發表於 2010-9-13 22:26

人哋唔知,重以為你係大耳窿添!
劳民伤财,政绩工程。

我屋企出去条大马路,来来回回铺左三次沥青,铺完铲铲完铺,痴线,就为左赚钱。我念过多几年,肯定会爆出广州亚运贪官贪左XX亿呢啲料出黎。
回覆 34# 外外星人

哈哈,咁咪唱買前邊果句咯,成副身家輸曬......
回覆 35# kpphz

唉,我過邊咪又系,最慘陳家祠果邊,整完無幾耐又整,隔離果間中學巖巖裝修完無幾耐,點知一張通知過黎話拆就拆曬,仲有D大樹呀,一棵棵系咁砍,真系T見都肉都赤~
回覆  外外星人

哈哈,咁咪唱買前邊果句咯,成副身家輸曬......
glowwormray 發表於 2010-9-14 11:57

輸未晒,推普周又嚟啦! http://bbs.cantonese.asia/thread-27073-1-1.html
回覆 29# 外外星人

唉,錢就系咁去,但周圍都系豆腐渣工程,果D所謂既渠道工程,話一日洗幾多個萬,結果咪搞到到到水浸,仲衰過以前,最慘都系我地小市民,遲早俾拒玩死~
回覆  kpphz

唉,我過邊咪又系,最慘陳家祠果邊,整完無幾耐又整,隔離果間中學巖巖裝修完無幾耐, ...
glowwormray 發表於 2010-9-14 12:01

嗰班福佳, 康王路開咗冇幾年啫,整咗N次咁多,拆咗又整、整咗又拆,原先帶河路啲大樹冇咗唔在講,家陣連啲樹仔都冇埋,曬到隻狗噉...