QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 13429|回復: 55

[趣事趣物] 港男怒斥惡毒港女,周圍街坊拍手叫好!!!

港女闹得好 港男抵闹

---

现时的港男,沉迷倭韩两国输出的畸形变态「次」(厕)文化之中,不振夫纲,不尚武,不努力提升自己学识同收入,开口埋口要「民主」——「民主」原来是为买包廉价免税烟仔食完 an3 an3 脚过日辰——不思进取,果真够「痔」(稚)气。

相比之下,港女读书时期认真治学,取得高级文凭认证后投身收入稳定工职,生活条件好过港男多多声,绝对串得起港男有余。

至于港男,若果自顾媾不起港女,嫌自己精液质量不过关而拖累与港女共育后代,何不妨北上寻妻?

不过,由于港男废得滞,即使是大量廉价北女输入香港,亦经常发生虐妻事件。

——总结:男人强弱,是一个族群或衰或旺的关键决定因素。香港男人一代废过一代,香港衰落绝对是必然。

---

---

现时的港男,沉迷倭韩两国输出的畸形变态「次」(厕)文化之中,不振夫纲,不尚武,不努力提升自己 ...
  使君子 發表於 2010-2-25 21:27

不知你到底心裏面諗緊麼,感覺你個人有好多怨氣
不知你到底心裏面諗緊麼,感覺你個人有好多怨氣。
xiss 發表於 2010-2-25 22:17

片中女主角,在段关系一开始的时候,心底就已经不喜欢此男,她从来就将此男当作陪护工具而已。就算此男卑躬屈膝一万次,此女亦会想出一万个理由来挑剔。   

此女既然认定自己可找到更好对象,于我而言,此男绝不应挽留此女。

天地何其大,平庸无奇的港男,何必介怀香港区区一小岛上之「贵价」女色。我一个女性朋友,广西妹,有个卅岁的港男不断向其发动追求攻势,这个港男得到父母帮助,在番禺祈福置有物业。这个卅岁的港男在香港无疑是失败的,但以他现时的收入水平,在大陆也算得上中产人士了。
---

现时的港男,沉迷倭韩两国输出的畸形变态「次」(厕)文化之中,不振夫纲,不尚武,不努力提升自己学 ...

好嘢,香港玩完囖!
回覆 5# 紮那魯剛多

你咁happy做乜嘢?
有線電視娛樂台全新節目,為了印證網絡幅射的速度,特別拍攝了這個片段,並紀錄了讀數 增加的過程,有關節目 [60 / 80] 將於三月初推出; 片中演員沒有劇本,純粹即興演出,叫好的阿叔並非演員,完全是自發反應
回覆  紮那魯剛多

你咁happy做乜嘢?
成日笑 發表於 2010-2-26 00:00

見到人哋衰就咁開心嘅人,通常都有少少心理變態。
---

现时的港男,沉迷倭韩两国输出的畸形变态「次」(厕)文化之中,不振夫纲,不尚武,不努力提升自己学 ...

棍子,你好似搞错咗啵。我记得好多民族都有句意思大致相同嘅谚语系话:母亲的强弱关乎到民族嘅强弱。
  母亲应该系女人啵,引申出嚟应该系女人强弱决定族群、民族强弱啵。
  我睇身边嘅例子都系啵。个妈咪心胸开阔、人格高尚、聪明豁达,啲仔女多数都心智健康成熟啵。嗰爹哋对仔女影响好似冇妈咪咁大。
咦!棍子系男定女嘎?点解对港男咁大怨气、观感咁负面吖?唔通触景伤情,勾起啲伤心旧事?
--

1·相对于城市仔而言,农村仔是否更加之认同「汉文化」?

2·你叫得我「棍子」,你话女人有无裤裆下低个碌「棍」?

3·我的性格,很明显受我班香港亲戚影响最大。十年前的初七,香港亲戚上来见个面,新年流流,突然爆句:「香港寸金尺土啊,我地屋企地方细,你以后来香港玩,记得千祈咪住我地屋企啊。」,一封利是5文港纸(同辈的广州亲戚50文一封),于是乎,我地一家三口谨记香港亲戚的教训,绝不拜访他们家。十年之后,我们一家三口住在河南的千尺单位,香港亲戚再度来访,我回敬:「广州家阵都系寸金尺土啊,不过都欢迎你地来我地屋企住。」香港亲戚一家大细当堂面都黄晒。

4·我爸爸是天蝎座,我妈妈是狮子座。
--

1·相对于城市仔而言,农村仔是否更加之认同「汉文化」?

2·你叫得我「棍子」,你话女人 ...
使君子 發表於 2010-2-26 10:58

1,当然啦,礼失求诸野嘛。

2, 君子,唔好「男女男」吖。我地村民中意互相改花名耍笑嘎,轻松亲切嘛。「棍子」嘅始作俑者唔系我吖,唔记得喺边篇帖见有人叫你「~棍子」我见首字不雅,删咗嘎啦。
-我的性格,很明显受我班香港亲戚影响最大。十年前的初七,香港亲戚上来见个面,新年流流,突然爆句:「香港寸金尺土啊,我地屋企地方细,你以后来香港玩,记得千祈咪住我地屋企啊。」,一封利是5文(同辈的广州亲戚50文一封),于是乎,我地一家三口谨记香港亲戚的教训,绝不拜访他们家。十年之后,我们一家三口住在河南的千尺单位,香港亲戚再度来访,我回敬:「广州家阵都系寸金尺土啊,不过都欢迎你地来我地屋企住。」香港亲戚一家大细当堂面都黄晒。
使君子 發表於 2010-2-26 10:58

我發覺使君子真係一名跨省界、跨國界嘅國際友人

你有時又話認識一啲「壯族朋友」。有時又話認識一啲「廣西朋友」,有時又話認識啲「越南妹」,又話自己係廣州人,宜家又話你有班「香港親戚」,好似一個經常環遊世界嘅人,但係睇你平時講嘢嘅眼光觀點,又唔似真係見過咁多世面喔。

重有,想問問,麼嘢5文?真係駭人聽聞喔,請問你嗰位「香港親戚」喺香港做邊行?5文港紙封得出手?我記得我喺99年(嗰時我重係小學雞),我開始有香港利是收,嗰時香港人封利是已經係百元港幣紅底。你厲害到能夠遇到個封你5文港幣嘅親戚?先唔好論有冇人咁寒酸封得出手,先論論到底有冇「5文」嘅香港「幣」再講啦。

香港目前最小港幣(紙幣)係10文,亦即係嗰張紫色嘅膠質紙幣,唔少內地朋友都應該見過咖喇。

噉就請問使君子,你嗰張根本就唔存在嘅「5文」,究竟係何方神聖啊?我自問都去過香港唔少次,港幣亦都接觸不少,但係真係從未遇到過所謂嘅「5文」。阿使生你一收就收到「5文港紙」,認真「厲害」!!不妨拍攝上傳,等我哋大家一同觀摩一下呢張神奇嘅「異次元空間5文港紙」啦~~~~

我自細畀人教落,呢個世界有錢過你嘅人好多,窮過你嘅亦都唔少。遇到有錢過你嘅人,心態一定要擺正,記住自己知足就係嘞,「錢」呢樣嘢,夠用即可,人哋比你有,冇麼好羡慕,去妒忌人就更加係自降身價。所以我真係甚少妒忌人哋。唔妒忌人,同任何人(包括有錢過你嘅人)打交道嘅時候,心態都能夠平靜,態度自然,大家相處亦都容易。所以,我有死黨,係一啲人所謂嘅「富二代」。如何呢?有問題咩?「富二代」就一定傲慢,一定不可一世咩?未必!!當然遇到過不可一世嘅有錢人,呢啲人我一律敬而遠之,即可,亦無須妒忌亦都唔值得我妒忌。再論香港人,你去到香港,的確,你話你係內地嚟嘅,香港人可能會對你「興趣稍濃」,不過,我發現,只要你嘅心態放自然啲,唔好時時強調「我係內地人,佢哋係香港人,佢哋比我特別啲」嘅話,同佢哋融洽相處,唔成問題。

使君子成日話香港人點樣點樣,有錢人點樣點樣。我覺得,不過係佢成日心理上有個關過唔到去,成日形住人哋會點樣點樣嗟。

老實講,貧富之間嘅代溝唔係唔存在,但我目前覺得,貧者心理上放唔低時時將富人當異類而導致代溝出現嘅情況,要遠遠多於富者主動歧視貧者將貧者當怪獸嘅情況。
棍子,我觉得你嗰位香港贵亲都系坦荡之人,有嗰句讲嗰句啫。如果佢唔讲,你盲摸摸冲上去,咁几狼狈尴尬呢。我啉佢实想封封5000蚊大利是过你,无奈在床头黄金尽,英雄无颜色呢。
回覆 13# xiss

咦~咦!棍子嘅冤家打到上嚟。我记得「~棍子」嘅专利发明人就系楼上嚟位啦。
不过你暗指棍子吹水,我就有唔同睇法。朋友遍天下嘅人大把,识几个广西、越南、香港亲朋算乜。食我嘅住我嘅使我嘅,临走仲用我嘅朵呃咗我朋友一笔,累我帮佢填数。若干年后发咗大达番嚟相聚,不但唔还钱俾我,适逢犬子周岁,一分钱利是都唔封,咁嘅朋友我都交过。封五蚊利是嘅穷亲戚有乜出奇?!
   咦~咦!棍子嘅冤家打到上嚟。我记得「~棍子」嘅专利发明人就系楼上嚟位啦。
不过你暗指棍子吹水,我就有唔同睇法。朋友遍天下嘅人大把,识几个广西、越南、香港亲朋算乜。食我嘅住我嘅使我嘅,临走仲用我嘅朵呃咗我朋友一笔,累我帮佢填数。若干年后发咗大达番嚟相聚,不但唔还钱俾我,适逢犬子周岁,一分钱利是都唔封,咁嘅朋友我都交过。封五蚊利是嘅穷亲戚有乜出奇?!
砖拍后尾枕 發表於 2010-2-26 12:00

你睇真啲我話佢啲麼先至再出聲
棍子,我觉得你嗰位香港贵亲都系坦荡之人,有嗰句讲嗰句啫。如果佢唔讲,你盲摸摸冲上去,咁几狼狈尴尬呢。 ...
砖拍后尾枕 發表於 2010-2-26 11:39

我都係噉話,坦诚相告免得大家尴尬
回覆 16# xiss

真係駭人聽聞喔,請問你嗰位「香港親戚」喺香港做邊行?5文港紙封得出手?我記得我喺99年(嗰時我重係小學雞),我開始有香港利是收,嗰時香港人封利是已經係百元港幣紅底。你厲害到能夠遇到個封你5文港幣嘅親戚?

我睇得好清楚!系答你上面哩段吖,你既然用「?」号,即系代表你存疑、质疑啦。我跟你贴嘅意思系话世间乜嘢人都有。

反而系劳烦你睇清楚人地张贴再去马窒人未迟。棍子话佢贵亲封5蚊港纸利是,佢冇强调指称嗰5蚊系纸币。「港纸」嘅「纸」作「币」解,港纸=港币。除咗你冇人会局限解释为纸币。下次棍子嫁女,佢香港亲戚封5万港纸贺礼过佢,唔通你又话佢吹水:都冇5万面额嘅港纸!

回覆  xiss

下次棍子嫁女,佢香港亲戚封5万港纸贺礼过佢,唔通你又话佢吹水:都冇5万面额嘅港纸!
砖拍后尾枕 發表於 2010-2-26 14:40

真抵死
真抵死
雨夜街燈 發表於 2010-2-26 14:53

棍子家有女初长成,回眸一笑百媚生。

嘿嘿!灯爷多啲同棍爷走动啦,话唔埋有机会招你做驸马嘎。