QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: admin

討論區已升級為7.2

本版冇設置flash功能,吹水坊、多媒體展廳等版都可以帖flash視頻。
highyun 發表於 2010-2-19 16:13

而家,都係唔用得呢個功能,或者,係我唔識得用啩?冇預覽功能,唔知會貼啲乜嘢出嚟。

<embed src="http://player.youku.com/player.php/Type/Folder/Fid/4120834/Ob/1/Pt/14/sid/XMTM5NzE3MTEy/v.swf" quality="high" width="480" height="400" align="middle" allowScriptAccess="allways" mode="transparent" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
上傳圖片睇唔到。

冇咗已發消息
外外星人 發表於 2010-2-20 22:20

呢個問題未有人答噃!!!
好懷疑,管理員自己都未舞得呢個7.2掂,叫我哋點用喎!
呢個問題未有人答噃!!!
外外星人 發表於 2010-2-23 14:29

呢個版本嘅短消息係按人分嘅,類似QQ嘅聊天記錄,唔係按消息類型分嘅。
能否大概大概解釋一下調整字體大小你哋係點做嘅?
xiss 發表於 2010-2-22 19:10

修改源代碼,你係咪想幫手?
都係唔得噃!

知你哋做咗好多嘢,好辛苦。 之但係,對我哋嚟講,一尐好處都冇,反而令到 ...
外外星人 發表於 2010-2-23 14:10

我呢度好正常,係咪你流覽器問題。
都係唔得噃!

知你哋做咗好多嘢,好辛苦。 之但係,對我哋嚟講,一尐好處都冇,反而令到 ...
外外星人 發表於 2010-2-23 14:10

查實佢哋見到妳噉嘅鳩樣不知幾happy,妳少啲嚟齋水,佢哋仲唔使咁撚煩,逐條「審」。

仲有,妳啲左仔帖同咸濕帖,都係少見啲好過,呢啲就係妳發唔到帖嘅好處嚟喇!
Ultra 發表於 2010-2-23 18:41

咁多人都話唔妥,妳就話OK?

妳用咩WINDOWS?IE咩版本?
外外星人 發表於 2010-2-23 14:32

修改源代碼,你係咪想幫手?
Ultra 發表於 2010-2-23 18:38

可以吖,不過我未有過任何經驗個喔,你係唔係肯教我?
咁多人都話唔妥,妳就話OK?

妳用咩WINDOWS?IE咩版本?
粵嚟粵掂 發表於 2010-2-23 19:03

我用火狐3.5,可以保持COOKIES,真係OK喔!!
外外星人 發表於 2010-2-23 14:32

呢啲叫做調試啊。

任何新程序,新應用,都有一大堆參數需要調試咖啦

就連XP呢隻系統,我02年初使用嘅時候咪一樣一大堆問號~~~~唔通我又唔用,用返98咯喔?
為方便全球華人使用,我哋選用繁體utf8版本,此版本要調試嘅地方比較多,請大家體諒。
為方便全球華人使用,我哋選用繁體utf8版本,此版本要調試嘅地方比較多,請大家體諒。 ...
Ultra 發表於 2010-2-23 19:38

妳呢句嘢應該改成:「為方便全球粵人使用,我哋選用繁體utf8版本,此版本要......」
我用火狐3.5,可以保持COOKIES,真係OK喔!!
xiss 發表於 2010-2-23 19:21

最新嘅Mozilla Firefox 3.0.17版,連發帖字體大小都調唔到。
Discuz! v7.2 Bulid 20100110 繁体UTF8 整合安装包

有件噉嘢,妳哋知唔知咖?有冇安到?

http://down.chinaz.com/soft/24551.htm

不過支那網站,實在唔推薦。
最新嘅Mozilla Firefox 3.0.17版,連發帖字體大小都調唔到。
粵嚟粵掂 發表於 2010-2-23 19:51

粤生,火狐嘅最新版本係3.6喇,你啲IT資訊會唔會out咗啲啊?

如果你用火狐,建議你用火狐3.5(我宜家用緊火狐3.5.7),比較穩定,對各網站嘅兼容性做得比較好
呢個版本嘅短消息係按人分嘅,類似QQ嘅聊天記錄,唔係按消息類型分嘅。 ...
Ultra 發表於 2010-2-23 18:35

有冇得改? 覺得唔好用喎。
Ultra 發表於 2010-2-23 18:41

或者囉!之但係,之前唔多覺噃。
一張帖,連幾多樓都分唔到,以前都一層還一層嘅,而家,黐埋黐埋嘅,唔知係咪啲視力差咗呢? 啲字又時大時細,好似五筒噉嘅面口。
查實佢哋見到妳噉嘅鳩樣不知幾happy,妳少啲嚟齋水,佢哋仲唔使咁撚煩,逐條「審」。

仲有,妳啲 ...
粵嚟粵掂 發表於 2010-2-23 18:58

潮流興左輪,乜先生冇教過你咩?!