QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: admin

討論區已升級為7.2

將嗰隻「好嘢推介」嘅框清走佢喇,鑊鑊打開啲帖都見到佢,gam框上邊隻X又冇反應,係都要揚著喺度,阻著晒睇 ...
粵嚟粵掂 發表於 2010-2-17 20:48

粵協牛皮癬
貼視頻唔知點貼喇!

畀個代碼你哋示範下:
<embed src="http://player.youku.com/player.php/Type/Folder/Fid/4120834/Ob/1/Pt/14/sid/XMTM5NzE3MTEy/v.swf" quality="high" width="480" height="400" align="middle" allowScriptAccess="allways" mode="transparent" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
崇尚簡潔精要,係當今世界互聯網頁面板式發展嘅趨勢,睇睇歐美啲政府同機構嘅網站,都係力求素雅簡要,絕大 ...
粵嚟粵掂 發表於 2010-2-16 20:43

贊成粵嚟粵掂嘅意見。點解唔用國外嘅版本?

以過往經驗嚟睇,版本越高級,啲插件越多,即係話,廣告、後門程式越多。
一句話講晒:新版唔好用、唔好用、唔好用......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
一句話講晒:新版唔好用、唔好用、唔好用......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
外外星人 發表於 2010-2-18 17:18

新版要調試,我都講句:

舊版唔好睇、唔好用!!一睇落去成個粵協就好似老人論壇噉,見到就想作嘔
個人空間出返嚟嘞!冇咗日誌嗰欄。
新版要調試,我都講句:

舊版唔好睇、唔好用!!一睇落去成個粵協就好似老人論壇噉,見到就想作嘔 ...
xiss 發表於 2010-2-18 17:41

噉你都嘔咗好多嘢喺度啫!
我都話啲老嘢嫌麻煩,唔肯接受新事物咖喇
外外星人 發表於 2010-2-18 17:42
外外星人 發表於 2010-2-18 17:42

放心,你啲日誌都有保留,轉換咗去「粵協家園」,目前在緊張調試中。至於你上面你提出嘅大部份問題都係流覽器兼容性問題,如果我自己都成日見到亂碼,冇可能唔處理。
放心,你啲日誌都有保留,轉換咗去「粵協家園」,目前在緊張調試中。至於你上面你提出嘅大部份問題都係 ...
Ultra 發表於 2010-2-18 19:13

我嘅IE流覽器、火狐流覽器都見到亂碼,會唔會係因為,內地嘅流覽器會遇到亂碼,海外嘅就唔會??

重有嗰個火狐嘅兼容性問題,點解咁耐都唔解決?(請睇60樓)

我用火狐3.5流覽過好多好多DZ7論壇都冇問題,但係唯獨粵協嘅DZ7零舍多問題,由此可見,絕非僅僅係流覽器兼容性問題咁簡單
回覆 70# xiss

我用Maxthon一啲問題都冇,可能跟操作系統有關。如果我本地無法重現問題嘅話,就比較難解決。
回覆  xiss

我用Maxthon一啲問題都冇,可能跟操作系統有關。如果我本地無法重現問題嘅話,就比較難解決 ...
Ultra 發表於 2010-2-18 19:58

請你詳細睇睇60樓嘅問題說明,問題肯定存在(請注意,問題是在哪裡出現的,截圖裏面可以看到的),Maxthon用IE內核,IE都存在嘅問題,Maxthon冇可能唔存在
亦都請安裝火狐3.5睇睇,因為我發現呢啲都係粵協升級DZ7後獨有問題(喺其它DZ7論壇未遇到過),謝謝
家陣啲字仲細過隻蚊!點睇吖?調返大佢喇!
回覆  xiss

我用Maxthon一啲問題都冇,可能跟操作系統有關。如果我本地無法重現問題嘅話,就比較難解決 ...
Ultra 發表於 2010-2-18 19:58

IE係通行瀏覽器,弊就弊在家陣連用佢都問題多多。喺58層我反映嘅嘢直到家下問題仲喺度,我用嘅就係IE同Maxthon,亞生!
亂碼情況詳解,請睇60樓!!
20樓嘅問題解決咗,可惜7樓嘅問題又重新出現
多謝樓上各位,亂碼問題應該已經解決。
依然有xiss提出嗰個大蟲。至今無法正常使用。訪問論壇次數明顯減少。至今我除咗喺度 發言,再無喺遞個貼發砳。
亂碼問題已解決,可喜可賀
可惜20樓嘅問題又重新出現喇