QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 使君子

[掌故傳聞] 北京故宫是一个越南人设计建造的 胡志明是我们的理论导师

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-6-19 21:38 發表 你地嘅南越开国领袖赵佗係河北石家庄人。
你地嘅大越国嘅国王係方腊,安徽歙县人。

南美洲独立国家 玻利维亚 开国领袖 玻利华尔,系西班牙人,成功使该国脱离西班牙遥控统治。

玻利维亚 现今总统,Evo Morales(西班牙文),系血统纯正既Amerindian。

委内瑞拉领袖 查韦斯 亦有Amerindian血统。

大家都知,河间盛产太监,冇办法啦!鬼叫河间离北京近咩,想割屌行几步就到,重快过搭地铁。
但一个越南人,山长水远走到北京,千里迢迢送条屌畀人割,咁,越南人嘅屌,係唔係认真抵割呢!
难怪有句古话,叫做:「千里送条屌,屌短情义长。」
越南人条屌虽然短咗啲,不过睇在佢千里送屌嘅诚意上,真係抵割,唔割都唔好意思。
大家一齐来割越南屌啦!

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-7-13 15:23 發表 大家都知,河间盛产太监,冇办法啦!鬼叫河间离北京近咩,想割屌行几步就到,重快过搭地铁。但一个越南人,山长水远走到北京,千里迢迢送条屌畀人割,咁,越南人嘅屌,係唔係认真抵割呢!难怪有句古话,叫做:「千里送条屌,屌短情义长。」越南人 ...

梗要屌下喇,梗要屌下喇

吹個波,吹個波,吹大個波波玩波波。吹啊——

原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-7-13 15:23 發表 大家都知,河间盛产太监,冇办法啦!鬼叫河间离北京近咩,想割屌行几步就到,重快过搭地铁。但一个越南人,山长水远走到北京,千里迢迢送条屌畀人割,咁,越南人嘅屌,係唔係认真抵割呢!难怪有句古话,叫做:「千里送条屌,屌短情义长。」越南人 ...

咩叫「河间」啊,咪即是黄河咯,中原咯,汉华人种、汉华文化 发源地啊,对嘛?

乜胡志明啊?唔米跟毛仔学乜鬼社会主义噶咩?仲学我哋国内噶阿共仔学乜「越南特色SHEHUI 主 义」……几时变咗乜南越国噶导师?第一次听讲,我真系孤陋寡闻啦!

对于南越国噶事,我觉得好神奇……

成日讲乜鬼成立乜国家乜政权联盟噶蚁民,千祈唔好唔记得一句曲:「兴,百姓苦;亡,百姓苦。」——除非你别有用心。

原帖由 使君子 於 2009-7-21 18:33 發表   咩叫「河间」啊,咪即是黄河咯,中原咯,汉华人种、汉华文化 发源地啊,对嘛?

唉!
你真係无知到令人无言嘅程度!
河间,係一个县,近到北京,等于从广州行到佛山咁近。
之但係但离黄河就好远啦!你想见到黄河,就差唔多等于你从广州行到福建。
你见到个「越」字就当正赵佗、方腊係你地越南人,咁都算啦,
点知你重见到个「河」字就以为係黄河,你地越南都有一条河,叫做湄公河,虽然条河嘅水都有啲黄黄地,但你千祈唔好以为你果条就係黄河喎!
以你咁嘅文化程度,就唔好出来献世啦!费事全世界都知道你地越南人冇文化啦!
越南人有智慧,一樣值得佩服。
越南人有智慧嘅話,豬乸都曉爬上樹囉。

原帖由 使君子 於 2009-6-20 14:21 發表 「中国」有十几亿的人口,人口素质很低,消耗浪费严重,贫富分化世界第一;相比之下,越南的人均财富分配比较平均,越南人识字率也比较高;中南半岛和南海有丰富的自然资源,但是,「山都食崩」——你应该听过长辈咁样训斥D二世祖,所以 ...

有進步,識得熔滅潮客,兼以英文為粵國通行行政用語(英文冇可能係國語)。

人種並唔係高大就先進嘅,日本仔夠細粒喇,咪一樣打到支那幾乎亡國。學下啲嘎仔喇,想大隻,細細個就灌啲僆仔僆妹飲牛奶喇。

原帖由 粵嚟粵掂 於 2009-8-1 20:50 發表   有進步,識得熔滅潮客,兼以英文為粵國通行行政用語(英文冇可能係國語)。   人種並唔係高大就先進嘅,日本仔夠細粒喇,咪一樣打到支那幾乎亡國。學下啲嘎仔喇,想大隻,細細個就灌啲僆仔僆妹飲牛奶喇。     ...

你班越南贱种吔!你话熔就熔啊?你话灭就灭啊?
熔灭潮客,你问下潮州佬畀唔畀你熔呀?问下客家佬畀唔畀你灭呀?
要灭都先灭你班贱种头先啦!
而且要灭你地都好简单至喎!
制水啊!学包租婆话斋,逢一、三、五进行制水,二、四、六间歇性供水。吹吔!

讲得好

原帖由 粵嚟粵掂 於 2009-8-1 20:50 發表     人種並唔係高大就先進嘅,日本仔夠細粒喇,咪一樣打到支那幾乎亡國。學下啲嘎仔喇,想大隻,細細個就灌啲僆仔僆妹飲牛奶喇。 

我有个清远佛冈客家朋友(已经改讲白话),父母双亲都属矮细百越品种,父不过米七。

佢本人生得似 陈迪生 ,不过肤质就黑麻麻。佢高中三年坚持每日不断奶,家下有米八。

关于「联通新时空」

嘿嘿,本人从未接触过「乱通」的服务,我亲戚九几年阵用过「天地通」,我家下用紧「全球通」~~~
原帖由 唔三唔四蠢魚 於 2009-7-23 00:24 發表  唉!
你真係无知到令人无言嘅程度!
河间,係一个县,近到北京,等于从广州行到佛山咁近。
之但係但离黄河就好远啦!你想见到黄河,就差唔多等于你从广州行到福建。

我唔知你系咪「搭错线」,明明讲紧 祖籍阿拉伯 昆明出世 的 明朝阉人 郑和,你就忽然转去 「何奸府」。

我建议你搭飞机去 伊朗的 摩尼教总部(光明顶),练下「乾坤大挪移」。

我发现,明朝 真是一个几变态的国家,中意用海外的阉人 来作为自己国家的最高外交礼仪代表。怪不得明朝那么废,终归被满清打残。

地理常识补习:

离 燕京 最近的(直线百几公里),系 南越武帝 赵佗 老家 真定县(保定),河间县 则处于 保定 和  山东 之间。因为黄河从河南入到山东之后,向北折,所以 河间县 与 黄河 的直线距离,立即缩短。
你咁无知兼虚伪嘅人想帮人地补习啊?
有本事你公布下河间至北京同河间至黄河嘅距离啦,笨!
当然你係唔敢讲嘅,因为咁样会将你嘅无知公诸于世,咁你重点虚伪落去啊?

明朝中意用阉人就变态啦咩?
但係,你又知唔知用阉人用得最变态嘅係边一个啊?
你实係唔知㗎啦!
因为如果你知道嘅话,就永远唔敢笑明朝用阉人。
你够胆笑人地,就再次证明你经已出晒名嘅无知啦!

历史上有一个国家,史书称之为「阉人之国」。
喺呢个国家,「欲要成功,必先自宫。」
朝廷内大部分嘅文臣武将都係阉人,如果你好彩考中状元嘅话,咁第二日就会有人来割咗你个细佬㗎啦!
我相信你对呢个国家一定梦萦魂绕㗎啦!
点解?
因为呢个国家就建都喺我地嘅广州之嘛,相信你恨咗好耐㗎啦!
重唔嗱嗱声割咗你条屌,去光复你嘅梦想之国!
金庸先生喺《笑傲江湖》度经已写明咗啦!
呢个世界上,最适合自宫嘅,就係你地呢种自吹自己係君子嘅人。