QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Kathy

[南派功夫] [转帖]剛學黐手注意

Re:[转帖]剛學黐手注意

系佛山囖~!你系边派嘎?

ping师弟在2004-09-30 22:53:42说道:[br]我仲未学到啊~ em20:
未学打人先要仳人打一段时间过涡,呵呵呵!~ em6:

姐姐仔‰在2004-10-01 13:40:04说道:[br]系佛山囖~!你系边派嘎?
哇,佛山個然喺武术之乡,连对女仔练都噤认真,睇嚟我哋都要学下,但喺我怕我对住个女仔练嗰阵会落唔到手!~ em6:

high_hand在2004-10-02 10:11:15说道:[br][quote]姐姐仔‰在2004-10-01 13:40:04说道:[br]系佛山囖~!你系边派嘎?
哇,佛山個然喺武术之乡,连对女仔练都噤认真,睇嚟我哋都要学下,但喺我怕我对住个女仔练嗰阵会落唔到手!~ em6:[/quote] 点解啊?琴晚又试卑人打到个鼻淤左啊!刚刚学成日卑人打打!

我啊~~~我就系成日比人打果个啊~~~ em16: em16: em20:

我哋啲人就系唔够狼啊,得个大麻成狼之嘛。睇嚟我都要狼啲先对得住班师兄弟喇。

禁犀利?搞军事竞赛? 姐姐仔仳人打淤个鼻点出去见人?你又会坚持到既然? 我地练拳拳到肉架,不过只打身唔打脸 em12:

我都系做成日卑人打果个啊!鬼叫我做师妹咩?刚刚学成日卑人打打啊~! 就因为系咁我阿妈5卑我学啊~!据话如果我师妹(我早据1个月学嘎扎)5学嘎话就即时5卑我学握~!点算ar~!惨惨ar~!

其实成日做畀人打嗰个先学到嘢架咋。不过安全起见,最好唔好打面啦,打身就冇咩所谓。打伤咗面好大镬架,破相就惨喇,你估真系有还原靓靓拳呢样嘢咩

你d师兄…好变态,我哋都要改进下练功方式,唔学得噤变态,但喺要认真d! em6:

如果同师妹打就实5会打面嘎~!不过同d师兄打就规定男嘎只可以打女嘎肩膀上面嘎部位,而女打男就边度都可以打~!之所以米成日打亲面或者肩膀到囖~!

搞错啊,啲男嘅师兄,女仔都打。点到即止就系啦。

所以我先话人哋认真,我哋都好始培养下依d练习气氛啦,我仲想响训练嗰阵加入热身训练!~ em6:

吓?5系挂?咁都得啊?

真係睇學習既環境... 聽聞我之前個d 師姐有d 次次同男仔打之餘...大家都唔留手...女既習訓同男所有野一樣...成個男仔頭咁....所以超勁...成日打敗男仔.... 但始終我學個陣,打親搏擊,師兄就就晒我...師弟又唔敢打我...我成日覺得俾師傅欽點同我打既人實好唔開心...無左個機會同d 高手過招... 而同師妹打又熟得制...玩玩下... 我間館d 人始終心軟左d¬¬¬ 所以我最鍾意同師傅打... 第一, 師傅識控制, 唔會受傷... 第二, 師傅間唔中重重踢落黎...好過癮 第三, 師傅指導~~~正~~~~ 第四, 踢師傅質感好--->>> 好肉地

师父梗系好啦,但系唔可以成日同你打家嘛。 我哋都系啦,我都想同师父练,但佢最多只可以做示范,真正练都系揾师兄弟练。 听阿方村差佬讲陈中就系同啲男嘅一齐练架啦,而且啲男嘅差唔多个个都唔够佢打咁滞添,如果女仔可以做到咁犀利,就真系世界冠军级嘅人马喇。

陈中喺边個吖? em6:

哇哇~!咁犀利?不过有时我同d师兄玩啊事d师兄都系就赛我嘎!因为系女仔,加上练习啊时师傅系度,所以据地5敢咁大力嘎。但系师傅一行开左据地就好鬼狼死嘎拉!

high_hand在2004-10-08 17:25:35说道:[br]陈中喺边個吖? em6:
你有冇睇奥运架?跆拳道冠军啰。