QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: samkong

[推薦]◣公告◥ 《難忘您的音韻》CD專輯面世◥

真係好嘅!好多謝分享

好正,小弟特别中意个只《羊城感懷》同三姑介绍识女仔个只

D歌都聽唔到嘅???

得閒時都想玩吓~~~

时间太耐,可能已经过期,所以听唔到?

今日多得KUN畀咗我條LINK先可以喺別處聽到呢張CD裡面嘅歌仔!

真係好好聽喎!!!錄音蓬嘅錄音效果真係好好,掂過自己嘅爛工具幾百倍!

歌者把聲都好好~~~讚!我今年就等住呢份禮物啦! 好有紀念價值!!!唔畀我,我就去搶~~~

貼埋條LINK上來,同暫時喺呢度聽唔到嘅朋友一齊分享吓:

http://www.samuelhui.net/cd/samhui.asp

原来在线试听转咗条LINK,多谢楼上朋友告知。
今日已經更新返晒所有鏈接,而家又可以聽喇。

Samkong,Highyun,蓝色街灯,LHK的词作的都好有水准,老伍的伴奏作的也特别好,LHK的声音最好听了。大家都好棒哦!支持!

全部听完啦,有才,佩服!!

如何拿MP3,自己刻(燒)錄《難忘您的音韻》光盤(碟)

一、上網試聽晒全部十四首。

二、你部電腦上便,個「茄(高音)鼠」(cache)裡便(例如《火狐》嘅茄鼠目錄),
應該出現咗十四個大約1 MB大嘅「快佬」(file)。或者將網頁「另存文件」,
產生十四個MP3名嘅快佬。

三、搬晒爾十四個快佬出來,逐首聽,並將快佬換上漢名:

四、你鍾意用拼音快佬名都得:

五、將歌名,重有作詞人、歌手,等等,入落MP3標籤:

六、你鍾意將歌名等等,入埋調標都得(調標法:厾入爾度睇)

七、搵個刻錄軟件刻錄「音樂光盤」。
如免費軟件:CDBurnerXP;附費軟件:Nero。
免費軟件BurnAware Free,3.1版歌名格式有尐奇怪,有尐播放軟、硬件顯示唔倒,要用3.1.1非統一碼刻錄。
刻錄之前,記得先填上「光盤」(唔係個別歌)嘅「專輯名」同「歌手名」。

八、你可以試下將封面嘅彩色快佬印咗出來,但係我猜測清晰度可能唔夠,
效果唔好,而且我唔知點校,先至啱「徒(高音)屎」(size),抑或本來就啱徒屎。

大功告成。

多謝!