QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2248|回復: 5

[原創]我最钟意嘅两首阿Sam唱过嘅英文歌

一首系interlude,呢首歌有两个版本。两个版本各有味道:专辑版我钟意个前奏同伴奏,丽风版我钟意阿sam演绎时候嘅感情投入。 另一首系streets of london。专辑版已经好好听,旋律好优美,但我更钟意89演唱会嘅live版本,因为口琴前奏真系听到我如痴如醉。

Re:[原創]我最钟意嘅两首阿Sam唱过嘅英文歌

我觉得他的声音只适合唱粤语

我觉得阿sam唱英文歌有很大部分是很好听的, 有时可能是语言的障碍影响了我们了解各里面的感情 我也喜欢《streets of london》《interlude》还有《stay a while》 《a carnation for rebu》《one tin soldier》等等

lhk在2005-06-02 13:58:17說道:[br]我觉得阿sam唱英文歌有很大部分是很好听的, 有时可能是语言的障碍影响了我们了解各里面的感情 我也喜欢《streets of london》《interlude》还有《stay a while》 《a carnation for rebu》《one tin soldier》等等
特别喜欢《streets of london》,认同sam的绝大多数英文歌唱得相当好听。

其实阿sam唱英文歌系好有味道嘅,唔知poplar点解觉得佢唔适合唱英文歌。 one tin soldier都系我比较钟意嘅一首歌,陈秋霞同佢合唱嘅默契程度,同而家拍阿sam合作嘅姐仔比,真系高出一截

highyun在2005-06-03 00:50:29說道:[br]其实阿sam唱英文歌系好有味道嘅,唔知poplar点解觉得佢唔适合唱英文歌。 one tin soldier都系我比较钟意嘅一首歌,陈秋霞同佢合唱嘅默契程度,同而家拍阿sam合作嘅姐仔比,真系高出一截
佛山演唱会嗰晚同sam合唱《one tin soldier》嗰个“红番公主”姐姐仔,个名叫邓颖芝,大家知唔知道佢系乜来头啊?听讲佢系喺美国返嚟嘎啵......