QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3345|回復: 7

[百家爭鳴] 床照流出事件催化解放廣東人性觀念思想

汪洋整天談解放思想,但一直沒有公開QQ號碼;陳冠希唔聲唔聲,流出一大堆4仔式床照。由于當事人不少原籍廣東,以粵語為母語,這件事極大震撼廣東人。今天人民網在顯著位置引用評論贊賞汪洋解放思想的政治改革。其實,更應該表揚陳冠希,此人促進解放廣東人性觀念思想,keep住嶺南性文化係全國排頭兵的位置。

系「广东人·性观念」,还是「广东人性·观念」呢?

妙!

講起culture of sex,的確,廣東喺大陸之中敢認第一。以前就有調查,全亞洲對性最開放嘅三個城市係——東京(TOKYO),臺北(TAIPEI),廣州(CANTON)/香港(HONGKONG)。

我覺得北方D女,仲OPEN過本地女仔窩....廣州反而算幾傳統嘎

原帖由 vincent10 於 2008-4-15 17:05 發表 我覺得北方D女,仲OPEN過本地女仔窩....廣州反而算幾傳統嘎

略有同感,  广东的女仔系性和家庭方面,仲系比较传统的。

广东人识得喺嗰处食就唔好喺嗰处屙,而且家教良好,所以好多女仔唔会咁随便。

外面嚟嗰啲就难讲嘞——始终呢处唔系自己乡下屋企,随便又如何?有几多人知噃?

原帖由 vincent10 於 2008-4-15 17:05 發表 我覺得北方D女,仲OPEN過本地女仔窩....廣州反而算幾傳統嘎

我都覺.!北姑呀嘛!

唔好誤會,我原文說的是思想,不是行為。思想開明,不等于行為開放。