QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4326|回復: 6

[其它] "VOA将取消粤语广播"已被否决

喺2007年上半年,有传**VOA(Voice of America)要喺2007年年底取消粤语广播。

但系因为广大华人、中国大陆特别系广州听众嘅强烈支持(电邮、电话反映),反对取消粤语广播。加上**喺美国国会嘅努力。取消粤语广播嘅计划已被取消。大家喺可观未来都可以继续听到**粤语广播喇!

The first hour of broadcasting:

mms://a1327.m.akastream.net/7/1327/2110/973023381/voice.download.akamai.com/2110/wm/voa/eap/cant/audio/CANTONESE1300a0111.wma?WMCache=0

The second hour of broadcasting:

mms://a1327.m.akastream.net/7/1327/2110/973023381/voice.download.akamai.com/2110/wm/voa/eap/cant/audio/CANTONESE1400a0111.wma?WMCache=0

将上述地址嘅"0111"(1月11日)改为相应嘅「月日」即可听。(可能要减一日)

VOA将取消粤语广播.wma

325.37 KB, 下載次數: 108

"VOA将取消粤语广播"(较早前嘅计划)

**(和谐咗嘅字符)系"美`国'之`音"

"VOA将取消粤语广播"已被否决

——已得到官方证实。

好嘢!不過我從嚟都未聼過
  帶民國腔調嘅粵語廣播,好有韻味。當日得知呢個消息,我都呼籲聯名上書VOA反對呢個計劃。
VVVVVVVVVV
美国人,唔该留意下粤人嘅 人 权 状 况啦。