QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1915|回復: 5

[純水無大礙] [推薦]吉祥三寶

呢首歌我第一次聽就好鍾意...... 覺得個小朋友既聲音好好聽... 我個陣搭緊的士,問我fd 係唔係日文定韓文黎嫁 點知個的士司機答爹~~ 佢話係蒙古話...係講一家人... 你地聽過未呀? 如果未就要聽下啦~好歌原來可以超越語言障礙 http://fm974.tom.com/1325/1327/200537-50266.html

Re:[推薦]吉祥三寶

最近電台成日播住一首蒙古歌叫《吉祥三寶》,呢首歌好受歡迎,由一位叫布仁巴雅爾,同佢太太及七歲姪女合唱,諸事姐聽聞金牌經理人黃?高想?版權,由楊千嬅、古巨基同「一叮仔」莫凱謙合唱,但原裝正版太深入民心,最後都放棄?。而呢位蒙古族歌手新碟?香港版權,就由香港兩間公司new century workshop同絲綢之路,用近七位數字?到,布仁巴雅爾今日仲會同太太及姪女去電台做訪問!

点解香港咁钟意买大陆呢啲古怪嘅歌嘅版权,而且可以咁heat?

呢只歌系几有新意嘅,大家听落都好舒服,好受落。 点都好过周贱伦、天朦光制造啲垃圾出嚟,污染环境、影响我哋嘅听觉!

噉又系,任何难听嘅歌同周※伦嘅噪音比,都会显得好听

Re:[推薦]吉祥三寶廣東版 -搵工人~D歌詞勁好笑

搵工人 編曲:歐丁玉 填詞:區瑞強 讀:辛苦到勞冇抑鬱 星期一到星期七   乜野都係多勞多得 搵錢係想舒適過人   阿女要乜呀就要乜 為左家庭呀乜都得   最緊要係 開心 平安大吉 小女孩:爸爸 歐:? 小女孩:maryann姐姐又唔做喇 歐:咪請工人囉 小女孩:幾時先收工同我玩呀 歐:咪請工人囉 小女孩:我有好多說話同你講呀 歐:咪請工人囉 歐,小女孩:我(你)記得所有事情 歐,小女孩:聽我(你)話 小女孩:阿媽 rosemary:? 小女孩:今晚呢餐飯食唔落喇 小女孩:妳我開心先至得架 rosemary:咪請工人啦 小女孩:?覺有故事同我講嗎? rosemary:咪請工人講啦 歐,rosemary,小女孩:我(你)記得所有事情 歐,rosemary,小女孩:聽我(你)話 歐,rosemary:阿女 小女孩:? 歐,rosemary:點解衫污糟仲唔換呀? 小女孩:請工人囉 歐,rosemary:通屋書簿邊個執呀? 小女孩:請工人執囉 歐,rosemary:咁晏仲唔肯覺覺豬呀? 小女孩:請工人覺囉 歐,rosemary,小女孩:我(你)記得所有事情 歐,rosemary,小女孩:聽我(你)話 歐,rosemary,小女孩:唏ohoh~~~~ 小女孩:爸爸 歐:? 小女孩:maryann姐姐又唔做喇 歐:咪請工人囉 小女孩:幾時先收工同我玩呀 歐:咪請工人囉 小女孩:我有好多說話同你講呀 歐:咪請工人囉 歐,小女孩:我(你)記得所有事情 歐,小女孩:聽我(你)話 小女孩:阿媽 rosemary:? 小女孩:今晚呢餐飯食唔落喇 小女孩:妳我開心先至得架 rosemary:咪請工人啦 小女孩:?覺有故事同我講嗎? rosemary:咪請工人講啦 歐,rosemary,小女孩:我(你)記得所有事情 歐,rosemary,小女孩:聽我(你)話 歐:阿女 小女孩:?? 歐,rosemary:妳既野咪靠別人做呀 小女孩:唔請工人啦 歐,rosemary:都親手搞先至叻架 小女孩:唔請工人囉 歐,rosemary:懶慣要去學就唔識la 小女孩:唔請工人la 歐,rosemary,小女孩:你我一家高興happy 歐,rosemary,小女孩:forever 歐,rosemary,小女孩:唏ohoh em2: