QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4512|回復: 10

「to live」活着,我睇完之後喊咗出嚟

你有冇咁感性啊?

不过呢段片的确应该畀林树森、张广宁、朱小丹等人睇下--等佢哋睇下,喺佢哋热心「建设」紧嘅广州城里面,有啲点样嘅人!

广州系唔系真系需要好似佢哋谂嘅噉样发展?广州真系需要咁多高楼大厦?广州真系需要新嘅电视塔?广州真系需要空调巴士?广州真系需要起咁多大学城?广州真系需要搞亚运?广州真系需要……

活着:我快活过神仙!

http://general-lo.blogcn.com/diary,12767062.shtml

挑你老咪我以前唔系讲过咩制定法规都唔会有我地凄凉既农民兄弟.点解要禁摩因为摩托上路阻佐有私家车D高官和有钱人。大陆依家都仲分工人阶级和农民阶级地主阶级:::乜乜听证会都系老豆做裁判个仔做运动员CCP用惯D伎俩各位睇开D啦。

呢段嘢係電視臺拍定係民間拍架?

露私屙罅可以組織下會員捐款支助下呢位婆婆。等社會知道我哋粵語協會唔單止係推廣粵語,重係一個充滿愛心,有社會責任嘅協會。

阿婆唔会接受咖,咩钱、衫同食物都一概唔要!

除非你有本事整佢入老人院啦,噉就了却阿婆嘅夙愿嘞!

段片一开头,我就听得出阿婆系南番顺人。比如「一」有时读成「at1」,「石」读「siag6」。

果然,播到中途,佢话佢后生个阵,响乡下 三水芦苞 度掘番薯过日子。