QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8778|回復: 5

粵語協會2007年大事回顧題材徵集

就快到年尾,喺時候開始總結今年嘅成果。大家將記憶所及嘅具體時間、具體事幹(盡量詳細啲),一一將佢錄低喺呢處,到時匯總提交report。

「首当其冲」当然就系扬威海内外啦!

寡人对「越国」嘅亲善访问,不但宣扬咗我哋伟大嘅母语同本土文化,而且重帮啲洋夷重新认识、审视中国,特别系我哋呢块咁可爱、咁独特嘅土地。

再就系我哋同其他爱粤人士合作,共同击退咗广州地铁嘅反粤分子、大败咗垃圾《广州日报》嘅文远竹、打沉咗大洋网里面嘅黑狗同白痴板等反动势力,并且为协会招募咗一班能人志士。

接受咗多个传播媒体,包括电台、电视台、报纸、网站嘅采访,扩大咗我哋嘅影响力。

……

真系多到数唔晒,留返啲畀其他人数。

雖然我心目中有好多大事,不過都係先等啲成日留意住粵協嘅有心人寫先,我最後先總結啦。

原帖由 highyun 於 2007-12-11 20:29 發表 雖然我心目中有好多大事,不過都係先等啲成日留意住粵協嘅有心人寫先,我最後先總結啦。

雖然我冇乜點參加,不過  出街掃字 呢個就知啦!

我07年都冇乜參加活動 ,但在余OK的通知下,知道電視、電台、報紙都有報道^_^

多咗好多人!