QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5680|回復: 5

尹光---荷里活大酒店 (聲明:不針對任何人,只作提供經典)

喂 !喂! 荷里活有间大酒店
有三个肥婆学踢波(球) 学踢波 你又踢
佢又踢 卒至就踢咗落河 嘻 你想拾番个波
我幫你拾个波 我飆落去水 双手揽住个波
flung上(抛上)去水面捉住个波 
佢心想话接住 掂知佢差著脚落河 
我忙救佢的命 惊佢又责死(壓死)我 
揾多两个肥婆合力去拖
好彩又救醒咗 妳哋玩咩波 玩咩波 
应该要小心bo!

众女白:[喂 肥婆兰 妳冇嘢吖吗! 
冇嘢 唉吖 衰个佬憨居.想搏慒吖
系吖 乜敢架.. 噉抵死..系啦....
成机揩油..我话佢想非礼妳真吖....]

哎 你话救人喇 我都知道有人救佢喇
所以广东人俗语讲得好 好人撞雷劈
一哋(点)也没错 呢 就系好似个过肥婆咁
踢波系河边踢 跌落河系我救佢上来啫
都唔在话喇 救人一命胜过七级浮屠
救佢上来 佢仲话我非礼佢 你知喇
游水救人 掹吓撞吓更系有架吗喇

佢吱吱啊咗 佢真啰嗦 居然窒阿哥
都旨为拾个波 好彩我读过诗书不愿发火
否则我又再兜脚踢佢落河 嘻!
荷里活呢间大酒店 有个肥婆为咗学踢波
争哋(差点)命冇咗 你哋玩波 玩波 应该要小心bo!

本人私房粤语经典金曲
http://kenman.music.hexun.com/

十几年前成日聽嘅

多謝分享!
哈哈,嗰三個肥婆嘅圖片,應晒首歌嘅景

市面上流行嘅版本係「荷里活有間大酒店,三個肥婆六××」。

唔知尹光本人有冇唱過呢個版本?

highyun你想搵嘅嘢:

http://www.youtube.com/watch?v=0r_NOL_AgJQ

原帖由 highyun 於 2007-12-7 12:38 發表 市面上流行嘅版本係「荷里活有間大酒店,三個肥婆六××」。唔知尹光本人有冇唱過呢個版本?

我仲有尹光嘅呢张CD,喺好多卡拉ok都有尹光亲自演绎嘅版本。