QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2456|回復: 5

[衣食住行] 年尾小心迷暈黨

我個美容師昨日下午五點幾響黃石嗰間「好又多」購物,正在打電話返美容院嘅時候畀迷暈黨拍膊頭,事後無法完全描述事件經過,只記得對方一女兩男,同對方樣貌,重記得對方抱著佢膊頭帶佢逛咗幾個圈,佢畀曬手袋裏邊啲現金、手機、同銀行卡畀對方,連銀行卡密碼都講埋出嚟。之後佢昏昏飩飩咗一大輪,清楚返之後發現損失身上財物,後自行返美容院,到美容時已經系晚上九點。

我今日去美容院嗰時,見佢冇報警,於是勸佢報警向警方施壓都好丫。佢聽我勸喻,衣家響白雲區公安分局處落緊口供。

唔好话排外嘞,睇下系咩人做就知啦!

总之财不可露人眼,可能系佢太张扬,所以先成为人哋嘅猎物!

楼上有乜好笑呀?我以前根本唔信有呢样嘢,不過衣家信喇,理由:一,事主在事發時正用手機打電話,未講完就離奇收線,有電話另一邊的人做證,電話另一頭嘅人懷疑出事,回撥兩次都無人接聽,於是更加懷疑事主有事,於是外出尋找無果。

二,警方一直辟謠話根本不可能有呢D事,其實怕造成社會恐慌芝麻。不過事主(即系我個美容師)報案,警方一樣要落案,點解唔見警方斥事主報假案丫?

原帖由 柳寻风 於 2007-11-30 18:32 發表  楼上有乜好笑呀?我以前根本唔信有呢样嘢,不過衣家信喇,理由:一,事主在事發時正用手機打電話,未講完就離奇收線,有電話另一邊的人做證,電話另一頭嘅人懷疑出事,回撥兩次都無人接聽,於是更加懷疑事主有事,於是外出尋找無果 ...

亚SIR而家好唔得闲,理啲波盘都未理得掂,报案即管报,簿就照落,波就照睇。

呢方面我好知,不過唔報案會等阿SIR以為世界和平,就更加可以頭發尾陣陣涼啦。

要安全都系主要靠自保,唔好帶太多財物出街。