QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4271|回復: 7

tvb娱乐大搜查

娱乐大搜查是不是被tvb给cancel了? 现在tvb那个版块可以看到明星新闻?

Re:tvb娱乐大搜查

係呀~~~ 等百法百眾做完就會做返大搜查~

查实 百法百眾 好唔好睇?我成日觉得法律节目会好无聊

highyun在2005-05-14 12:34:09說道:[br]查实 百法百眾 好唔好睇?我成日觉得法律节目会好无聊
你自己去睇一集就知道好唔好睇咖啦!查實百法百眾係套法律遊戲節目,唔算係太過悶嘅……而且有時睇完重覺得──吓,乜原來有條噉嘅法律咖,乜原來唔可以噉樣做咖咩?!

desmond在2005-05-15 10:16:44說道:[br][quote]highyun在2005-05-14 12:34:09說道:[br]查实 百法百眾 好唔好睇?我成日觉得法律节目会好无聊
你自己去睇一集就知道好唔好睇咖啦!查實百法百眾係套法律遊戲節目,唔算係太過悶嘅……而且有時睇完重覺得──吓,乜原來有條噉嘅法律咖,乜原來唔可以噉樣做咖咩?![/quote] 禽晚睇过号外版,比我想象中好睇,睇啲律师喺度嗌交都几得意

個女律師好搞笑,唔夠人哋詏就彈啲英文出嚟(let's stick to the point!),哈哈哈! 不過我諗係啲律師習慣咗用英文去思考,所以霎時間轉唔到臺啫!聽講好多香港律師要北上讀中國法律,要重新適應用中文去思考喎!果然係「終身學習」!

我好唔钟意个女律师,我好睇唔起某部分香港人一句话入面占咗70%以上系英文,身为中国人连中文都未讲得好,真系羞家。 反而几欣赏叫做“周融”嗰个男律师,全程讲中文,而且咬字好准,嘢嘢针住个女律师搞到佢冇声出

百法百众是一个好节目,比较生动,唔会觉得闷,而且益智,值得睇