QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2699|回復: 7

好中意呢只歌

一起走过黄昏

表演者:区瑞强 (Albert Au) 
语言:粤语 

曲: 西村由纪江 词: 隐者 《香港电台第五台李仁杰》

红日盖上了轻纱 笑着说 愿停下 
长夜告诉一天终于 都结束要归家 
疲累放弃了虚假 盼望有 一个 
传递片片歌声 飞过夕阳下 
看繁华 过喧哗 光影变化仿似画 
每份情 变歌声 温馨我家 
喝啖茶 最潇洒 清风带我找到 
歌声飘送 轻松走过 夕阳下

前两期嘅《2000靓歌再重聚》区瑞强喺节目上现场唱咗呢只歌,我系第一次听呢只歌,一听就中意咗,啲歌词写得好正,可以想象到:深秋时节,喺一个乡村里,田梗菜园边,揸住支结他,望住西边慢慢落下嘅夕阳,唱呢只歌,非常之有感觉。。。。。。

仲未听过啊!点解唔上传同大家分享下啊?
有冇得听?

--------梗係有得聽啦,ALBERT007,你唔係好中意區瑞強個咩,你冇聽佢嘅《2000靚歌再重聚》咩

唉!我在广西梧州!听唔到的!粤语的电视也只能收睇到《珠江台》《南方卫视2》!

不过近排  区瑞强  翻唱    网络歌手的歌    影响晒巨自己的风格!像《两只蝴蝶》。。。之类的,搞到好低俗

《2000靓歌再重聚》网上可以收听嘅,我都系喺网上收听嘅,中意嘅节目我重录有音添,想要个话可以比你

《一起走過黃昏》,正!