QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3270|回復: 5

翻唱: 呂方-同是寂寞人 by 東加豆

很喜歡這首歌, 唱得不太好, 但希望你們喜歡.

希望日後唱得好一點...貼題一點.....

同是寂寞人
作詞:林振強 作曲:Michael Cretu/Klaus Hirschburger 編曲:Billy Chan

漫長夜頹喪上路 我孤身穿過霧
像長夜 沒有地圖
流浪在那方也好 當天戀人 
棄我遠走
今天的光陰怎麼打發好
獨自提著 沉重腳步 
妳今宵都剛巧過路
像囚犯長因地牢
仍默默踱步盼清早
一身失落 亂髮似草
一雙手彷彿 不知怎放好
*Hey lonely girl
妳可否講我知一個關於妳的故事
Oh hey lonely girl
請聽我講一個我的故事 彼此說出
傷心往事 今宵會過得容易*
共長夜瞧妳面兒 妳始終不正視
任由面龐那淚兒 
斜落在妳的襯衣 空空街頭
妳我影子
交織出一些灰灰的句子

REPEAT* Hey lonely girl
妳可否講我知
一個關於妳的故事
Oh hey lonely girl
請聽我講一個我的故事

REPEAT* Lonely girl...
Oh...ooh... Lonely girl...
Oh...ooh...  

擔定張凳仔,聽豆豆唱歌先!
豆豆唱懷舊歌,寧舍有feel,演繹呂方呢首歌,發揮穩定兼且出色,形似神亦似。

Hey lonely girl
妳可否講我知
一個關於妳的故事

記得有一段時間,呢句歌日聽夜聽,周圍都播住呢首歌,當時覺得首歌好煩,唔好聽,但而家真係好懷念嗰個年代,覺得首歌好有味道。

阿豆啲歌路好廣啊,呢首歌唔易唱好,而且係男性唱嘅歌,估唔到你演繹得咁好。

Hey lonely girl ......

80年代时大街小巷都好流行呢首歌.

好好听嘅一首歌曲。
今次要早啲返嚟聽歌喇 ,一首靚歌!舊歌都係好聽啲!有味道!呵呵,歌都有味道嘅!呢啲味道就係回憶