QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3121|回復: 6

以前啲演唱會多數都係大制作

以前啲演唱會多數都係大制作,中央大舞臺,伴奏、和音、伴舞、燈光、道具、環境等等,真係大陣仗。而且幾乎每首歌都有主題嘅,嗰啲先至係藝術啊。

而家啲所謂演唱會真係太兒戲喇。

12月1号喺广州嗰个演唱会就系大制作嘞!
冇错,以前嘅演唱会都系大嘅制作,尤其80年代果阵,几乎每一位歌手嘅演唱会,观众购票入场听歌嘅热情都好高,相当之旺场。
87年啲演唱会都几唔错.我最中意嘅87年演唱会当然系谭咏麟87'演唱会啦.基本上具备嘅条件都有.
我就最中意94大球場演唱會多啲,我覺得94個場係ALAN演唱會嘅巔峰之作

原帖由 波追人 於 2007-11-25 06:47 PM 發表 87年啲演唱会都几唔错.我最中意嘅87年演唱会当然系谭咏麟87'演唱会啦.基本上具备嘅条件都有.
今年一定要去!

即使执唔到死鸡都要喺外围听餐饱!

原帖由 卢总 於 2007-11-26 10:51 發表 今年一定要去!即使执唔到死鸡都要喺外围听餐饱!

-------------------温拿乐队二十五周年个时细佬都系喺外围听,个时冇钱睇,就喺珠海体育馆外面听,听到结束都唔肯走,重要喺门口个度等,想见偶像ALAN一面,而家谂返下觉得个陈时真系天真,重有王菲99珠海演唱会又系喺外围听,真系听餐饱?,重要系饱到上心口个只添