QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3485|回復: 9

請問點樣先可以成為《粵語協會》嘅會員呢?

有興趣想與志同道合嘅朋友共同為粵語盡一分力。
註個冊,多啲留言,多啲出席活動
粵語協會暫時係一個鬆散嘅組織,未有會員制度,所以其實你嚟呢度講多啲嘢,到時有聚會你參與下,噉已經係會員——與其話係會員,不如話係熱心為粵語盡力嘅一位同道中人。歡迎你加入~
唔知以後喺報紙寫文章嗰陣落埋《粵語協會》嘅後綴會否對推廣協會有幫助呢?

呢层当然唔使讲啦!以后我哋落署名都会喺后面加埋落去!

今日我嗰篇《失传咗嘅「十梳歌」》登咗喺《南方都市报》B14版嘅「白话广州」,以后陆续有嚟,我将会署「卢总@粤语.cn」,不过人哋肯唔肯照署就另外一回事嘞!

不过家下《南方都市报》「白话广州」有好多作者都喺「粤语协会」有ID嘞!哈哈哈!

睇咗嘞,依家份報紙好似畀協會啲人玩晒噉啊。

你都有份玩啦!哈哈哈!

我同余OK定好,以後粵語協會會員供出去嘅稿,都以:    ×××@粵語協會.cn    形式署名,希望各位供稿者一齊做大粵協嘅聲勢啦。

头先同报社高层讲咗嘞,佢哋话唔可以照登。

你哋咪照署啰,睇下有冇一日可以感动佢哋,或者编辑、录入、校对等一个唔觉意帮你加埋上去。

「佢哋话唔可以照登」,咩意思,點解嘅?