QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3287|回復: 7

关于錯字誤音澄教署的logo

随便整咗三张,唔知边张好啲,一齐贴上嚟畀你哋睇睇先。有乜意见嘅请提出,我可以重新整过。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我幾鍾意第一張,不過可唔可以唔用個「找」而用「搵」?
已经改咗

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

乜原来劳动到你?

不过好老实噉讲,我全部都唔钟意!

因为全部都用晒放大镜,好似讲到我哋吹毛求疵噉,而且突出唔到个「教」字。

「澄教署」除咗系揾错误出嚟之外,「教育」都好重要嘅!

「揾错处」根本就表达唔到呢个重要嘅信息,强烈要求改成「澄教署」!

否则,唔要好过要--宁缺毋滥!

几时有人肯听下我嘅意见?

「错字误音澄教署」除咗「揾错处」之外,重更加应该注重「教育」!

英文用「Correct and Educate」会比较贴切。

卢总不要太急嘛,我只有回广州了才能改那张logo.

我也想换一张,可是暂时还未整出合适的.再等等啦,别催嘛

我答应你尽快啦

事不宜迟啊!

家下报道出咗街,我哋「澄教署」扬咗名,唔可以失礼于人前咖!

你谂办法解决啦,唔好等返广州先搞啊!