QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5480|回復: 13

[推薦]CityBeat 守望你

CityBeat 守望你

fficeffice" /> 

曲:Joh Laudon 詞:韋然 編:Joh Laudon

思念你 忘記 當日你獨自離家

你充滿自信 披雨獨闖 "永不會後悔" 你屈強的說

想念你 仍懷念你 希望你能回家 我深愛著你

當你失意地哭 你可叫喚我 我定會親你 你莫痛悲

每天地球在轉 天光與天黑

關心你靜看你 如何笑或流淚

是誰負你 因此覺渺小 知否我極愛你 全意守望你

思念你 熱愛從未變 若有天 當你不得意

可叫喚我 失了目標 你不要害怕

我定會親你 你莫痛悲

熱愛從未變 希望你能回

此歌送畀所有依然思念對方嘅已經分開嘅有情人。

连歌都放埋上嚟噉就完美。

MP3 嚟嗰啵,唔怕咩?

呢只好嘢嚟咖!佢哋八十年代啲作品到家下都重系咁好听!

早前都有电视节目采访过佢哋!

有冇得听?
對呢一隊組合唔係好熟悉,記得成員John Laudon應該就係劉諾生?

佢哋係外國佬喺嘅,如果冇記錯應該係80年代中前期嘅,當時都幾出名咖。

佢哋啲歌喺大陸基本上喺買唔到嘅(因為啲外江佬唔識得佢哋,冇人引入)。

大家如果去香港不妨揾下。

再送佢哋嘅《暖流》歌詞畀大家。

作曲:John Laudon 作詞:韋然

人誰無聚散  只盼別後有天重見面fficeffice" />

再會時年月已遷  仍望暢談沒強就

要是兩心知不計路遠  不管分隔已有多久

兩地遙路隔阻  情共友誼仍然一樣厚

是暖的流  流入心裏暖著我

伴我飛馳  提步走遍這地球

萬里分離  仍舊心裏記著你

讓我珍藏  無限寶貴友誼

良朋和舊友  他日共醉細說當天

各為前程路各奔  唯獨友誼沒折舊

要是兩心知不計路遠  不管分隔已有多久

兩地遙路隔阻  情共友誼仍然一樣厚

若再次相逢  與你握手  喔~

讓我珍藏  無限寶貴友誼

是暖暖的流  朋友

呢首歌送畀所有粵協嘅朋友,大家無論相隔幾遠,都可以喺空里邊握手嘅。

當年有聽商業二臺嘅就實識得渠地啦
以下是引用芬1012在2007-8-23 16:50:23的發言:

CityBeat 守望你

fficeffice" /> 

曲:Joh Laudon 詞:韋然 編:Joh Laudon

思念你 忘記 當日你獨自離家

你充滿自信 披雨獨闖 "永不會後悔" 你屈強的說

想念你 仍懷念你 希望你能回家 我深愛著你

當你失意地哭 你可叫喚我 我定會親你 你莫痛悲

思念你 熱愛從未變 若有天 當你不得意

可叫喚我 失了目標 你不要害怕

我定會親你 你莫痛悲

熱愛從未變 希望你能回

此歌送畀所有依然思念對方嘅已經分開嘅有情人。

知你掛住“阿芬”喇!不过有啲错字:“你倔强的说”。

但系点解我硬系觉得啲词有啲怪怪地噉嘅?

以下是引用芬1012在2007-8-27 13:57:09的發言:

佢哋係外國佬喺嘅,如果冇記錯應該係80年代中前期嘅,當時都幾出名咖。

佢哋啲歌喺大陸基本上喺買唔到嘅(因為啲外江佬唔識得佢哋,冇人引入)。

大家如果去香港不妨揾下。

以前出过宝丽金嘅什锦引进版,里面收录过佢哋几首歌,我都有嗰盒带。

很久以前听过Citybeat嘅一首《逃》,确系唔错。
呢首歌揾唔到,邊度有啊?
要是兩心知不計路遠 不管分隔已有多久。 这两句很精彩,节奏配合的很妙,是全歌的精华所在。