QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2321|回復: 12

[八卦時聞籮] [灌水]黃毓民:我唔係話你叫雞唔啱

(嘉賓:梁文道)

朱培慶叫雞失措,我唔係話你叫雞唔啱,你失措唔啱吖嘛。

得一句说话,重要唔系好明确系唔系毓民讲嘅,加上你又整多个嘉宾梁文道上嚟添!

你真系灌水灌得好紧要啊!

黃毓民同梁文道一齊做節目真係好少見。呢兩條名嘴合作真係幾好嘢、希望以后多啲見到佢哋兩條友一齊做節目啦。

myradio.hk, 黃 毓 民 頻 道 8月6號。

下次唔该讲清楚啲!
dam雞吖嘛。[em07]
企喺大男人主义嘅角度諗:所谓妻不如妾,妾不如婢,婢不如妓。叫鸡係人之所需,逢场作戏嘅嘢,做太太嘅只眼开;只眼闭睇开啲。朱培慶又要偷食又要荒失失;籐籐震!阿妈话出得嚟行,预咗要还。佢驚成噉係佢自己攞嚟,唔使可怜。学某某人话斋:"叫鸡冇错,畀人捉到奸就係佢嘅错"。

毓民呢句嘢真係堪稱經典,雖然佢暗指港臺問題,但係用喺平民(尤其係班麻甩佬)身上都OK。

順便講下,大家覺唔覺得啲泛民講嘢都好有水準、好有智慧咖,古今中外、激情澎湃、抑揚頓挫、邏輯順暢、滔滔不絕,聽起上嚟好舒服。

而班“左”棍講嘢就好似死唔斷氣噉,講半日都唔知佢哋啽乜春,聽完都會短幾年命。

點解會噉嘅呢,係因為班“左”棍本身就係咁狗嘅呢,抑或係一味驚講錯嘢冇咗飯碗呢。無論點都好啦,佢哋都係狗嚟咖喇。就真係唔明,佢哋做人有乜嘢意思呢,有乜嘢價值呢(除咗阻住地球轉之外)。有個噉嘅老竇老母,佢哋啲仔女又有何感想呢(除咗可能得到某啲好處之外)。

呢樣嘢都值得講下咖。

家下要聽話要奴才噉先至入得啲撈眼咖!

睇番而咖香港嗰兩個免費電視臺,有時真係唔想睇,尤其係亞視呢個親撈臺啲新聞節目,撈奴到簡直想作嘔!

左派当中都有啲能言善辩之人嘅,民建联前主席曾钰成更是辩论嘅高手。
以下是引用卢总在2007-8-18 12:24:08的發言:
下次唔该讲清楚啲!

我都唔想咖,阿哥。

而家講得夠清楚啦,不過好快就冇得聽。

由于此帖唔多关光明顶嘅树,所以帮你哋搬窦,唔阻各位继续!
唔緊要啦,搬去邊度都一樣。
請問“時事光明頂”主要係講乜嘢咖?係唔係“臺灣妹口交”之類咖?