QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2590|回復: 10

05祝福你

古巨基唱歌好难听呀,他唱“快乐”,歌词中说“一兜肠粉”、“皆因你地搞搞震,有帮衬”,原词有这句吗?听他唱sam的歌感觉真怪,歌词也听着不舒服 “女生宿舍”与sam的“angles”有什么关系? 终于听到他二个儿子的唱歌声音,与父亲一点与不象,还有他们一路长大的许多照片,包括长子结婚照 我从未在sam的演唱会上看到他唱那着我的最爱“腐”,这次终于听他现场唱了,看来这演唱会上可能要唱了。而且可能大派豹纹给观众。

Re:05祝福你

今次sam春节演唱会应是特别突出“豹纹”景观,凡购买两张或以上的门票,均可获赠完整的一套纪念品,包括一本精美歌词集和sam的照片集,小弟虽不前往观看,但早已向去看show的朋友预订了这些纪念品了,值得收藏也。

边个又去睇show但系又愿意出让纪念品?

highyun在2005-02-01 21:24:57说道:[br]边个又去睇show但系又愿意出让纪念品?
你米理我咁多啦,山人自有妙计吖嘛,哈哈。

我琴晚都睇咗段嘢,古巨基同阿sam两个仔唱歌都好难听。不过睇在佢对我偶像咁尊敬,我都对佢有啲好感。刘德华唱得唔错,不过唱歌嘅时候跳吓跳吓,唔系几适合佢嘅年龄。

华仔已经加入老顽童一族?哈哈

05祝福你 原来就系将04改成05,同埋改咗最后嗰句

庆新春前面那句话,真的与这个类同呀

类似嘅雷同现象唔少,其实sam都好钟意旧菜新用嘅。例如同一首《友谊天长地久》嘅尾段旋律,就畀《急流勇退》同《04祝福你》用过。

sam首《庆新春》里面嗰句歌词:“愿你今年搵镭够头脑”,我问过好多人,都冇人知道“搵镭”究竟系指乜嘢意思?呢度有边位研究粤语方面嘅高手能够比一个确切兼且权威嘅答案我呢?