QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2839|回復: 6

喜欢就唱爆"甜密的往事"

音乐伴奏制作:老伍一派   翻唱:老伍一派

曲:许冠杰/黎彼得 词:许冠杰独回味甜蜜的往事 我共你绿野中散步绵绵情意 你轻执起一节树枝在松树涂划一「爱」字 你重会用个心括住柔情无限 百般心思 使我会意你话逢失意时 此心会为我医 我若然心变时 此心会话您知愿留住甜蜜的往事 幻梦里共你喜再遇绵绵情义 你轻执起一块石子在岩石涂划一「爱」字 你又试用个心括住柔情无限 百般心思 体贴尽致

哈哈哈!老伍听完Sam狂上电台做节目,谂起自己个初恋情人呀?[em01][em01][em01]
甜蜜的往事,翻唱十分動聽~~~!有阿Sam的味道
講到阿Sam唱過嘅中文情歌,呢首《甜蜜的往事》,就絕對屬於我嘅最喜愛系列之一,好浪漫嘅情懷,好經典嘅歌詞,令人陶醉!而老伍兄嘅靚聲演繹,配合其日臻純熟嘅伴奏音樂之製作技巧,可謂將Sam歌曲嘅精髓發揮到淋漓盡致![em17]
好听!
老伍兄唱得咁冧,梗係一路唱一路回味住初戀啲甜蜜往事啦。

老伍兄....sorry..遲來了.....

唱得好舒服......好有丫sam的味道....tks!