QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3802|回復: 3

不愧为今年十大烂片之首的《80日环游地球》!

因为有成龙的关系,我本来对《80日环游地球》期望好高,点知睇完后,觉得呢部片被评为2004年荷里活十大烂片之首一d都唔为过。 一、胡乱改编原著,成品只有一个多小时,其中还有好多成龙的打斗场面,可见剧情好短好苍白; 二、成龙写信翻屋企俾老豆睇,居然用英文写,目的只为被主角发现成龙讲大话,剧情唔合逻辑、牵强之至; 三、广东十虎唔系广东稳食,居然通通走晒去兰州吃拉面; 四、因为成龙的参演,可能考虑到亚洲市场,无端端加重左仆人呢个角色的戏份,搞到喧宾夺主; 五、成龙的打斗始终系港产片个时的特色:梯、长凳做武器,滚水漉亲手等等,对于由细睇成龙的戏睇到大的观众黎讲,真系闷字一个!

Re:不愧为今年十大烂片之首的《80日环游地球》!

要写呢部戏嘅黑点,写100个都写唔完。能够耐心睇完呢出戏嘅人,绝对有资格睇2046

我之前買咗,但喺睇唔到!~ em6:

成龙已经江郎才尽,还是叠埋心水去呃鬼佬吧