QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2403|回復: 6

翻唱"相对无言"

一直好喜欢呢首歌~~系度送比班老友~`仲有论坛所有朋友~~~~.

[em27]

相对无言

曲:R.Sparks | 词:郑国江 | 编:  
朋友 记得那天共你初初见面 谈到你的理想 并祝他朝况现
谁不知分开只有数年 共你相逢 先感觉到两家亦在变
讲起理想 大家苦笑共对 说起往年 共你相对无言
如今双方痛楚 在于只顾实际 才令你我理想改变
朋友 放声痛哭或者得到快乐 时间永不再返 梦想不可再现
人一生匆匆三数十年 莫怨当年 轻轻错失机会万遍
要若回头 未必可再遇见 你的往年 未必胜目前 大家举痛饮
大家一再互勉 期望你我运气转变  

[此帖子已經被作者於2007-7-14 10:05:43編輯過]

霸个头位先!!

我都好中意呢首歌啊。

老伍兄,麻烦你传伴奏俾我。

好啊~~~我刚系你论坛D上传~~嘻嘻.....[em07]
老伍兄靚聲演繹老關呢首《相對無言》,相當傳神及投入,呢首歌,旋律優美,感覺清新恬靜,勾起80年代聽粵語歌時嘅嗰份情懷,嗰種美好嘅回憶......[em44]
以下是引用samkong在2007-7-14 1:30:33的發言:
老伍兄靚聲演繹老關呢首《相對無言》,相當傳神及投入,呢首歌,旋律優美,感覺清新恬靜,勾起80年代聽粵語歌時嘅嗰份情懷,嗰種美好嘅回憶......[em44]

唱到个首歌又令我唸到大家系一齐既日子~`.

老伍兄,

首歌好好聽.... 也喜歡你唱, 感到由心的....

多謝! 

以下是引用tonkabean在2007-7-17 17:02:10的發言:

老伍兄,

首歌好好聽.... 也喜歡你唱, 感到由心的....

多謝! 

豆豆~~~`我都好想听吓你来演译~~~~定会好优美~~~.期待中.

[em02][em02]