QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4810|回復: 15

翻唱: 張學友 - 來來回回 by 東加豆

假期隨心唱.... 翻唱: 張學友 - 來來回回

下載 link : http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=AE1691037F2FCF01

翻唱: 張學友 - 來來回回

曲︰HIROSHI SUGITA/MITSUYASU TOMOHISA
     詞︰周禮茂
     編︰蘇德華

有相聚 有分離 還是始終喜歡你
     明月清風總給我希望 分開終於依然一起
     我等待 我希冀 如像初春的天氣
     無論天青天陰灑雨灑霧 心感覺也會很美

*來來回回仍念記 從前曾陪伴你
     浮浮沉沉懷緬 多麼似舊影戲
     猶猶疑疑來讀你 留下紅唇日記
     原來從前曾為我 不多講愛你便生氣

#若我知 假設若我知 才幾聲愛你導致別離
     在那天講一千句 我一生也愛著你
     在這天 准我在這天 彌補表愛意沒有限期
     為你講 講千億句 一生一世也愛你

有相近 有分歧 還是始終痴戀你
     明白必須講心裡說話 否則不可能一起
     我等待著我希冀 還像初春的天氣
     而無論天青抑天陰灑雨灑霧 只想再碰著你

[此帖子已經被作者於2007-7-11 17:18:17編輯過]

霸住个位先慢慢欣赏豆豆靓声~~~~`

[em02][em02][em02]
編︰蘇德華~~~~HK第1吉它手~~~GOOD.[em05]
太棒了!请楼主以后多发些歌上来呀。[em17]
豆豆原來演繹Jacky嘅歌都一樣咁掂!好嘢!
越來越覺得,豆豆係一個歌唱方面嘅多面手,善于演繹唔同歌手及唔同風格嘅歌,非但唱功了得,而且對于把握一首歌曲嘅細節處理都掌握到分寸十足,游弋自如。[em23]
以下是引用samkong在2007-7-11 20:07:10的發言:
豆豆原來演繹Jacky嘅歌都一樣咁掂!好嘢!
越來越覺得,豆豆係一個歌唱方面嘅多面手,善于演繹唔同歌手及唔同風格嘅歌,非但唱功了得,而且對于把握一首歌曲嘅細節處理都掌握到分寸十足,游弋自如。[em23]

Sam哥!

好多謝你的讚賞, 對於唱歌, 我有好多感受...

說實話, 自己仍有很多不足之處, 真的!  不過你們總是支持我, 這就是我的動力來源....希望繼續學習....

多謝你!

以下是引用老伍一派在2007-7-11 17:33:55的發言:霸住个位先慢慢欣赏豆豆靓声~~~~`[em02][em02][em02]

多謝老伍哥支持哦!!!

以下是引用小昭在2007-7-11 19:25:12的發言:
太棒了!请楼主以后多发些歌上来呀。[em17]

好多謝你,

来支持豆豆!!!!!!

呢首歌作曲、作词都好正,再加豆豆嘅靓声。。。。。。。。。。。

简直无法形容,听多次先

[em17]

當時唔鍾意呢首歌,但而家聽返,比起當前嘅歌係幾咁優秀。

down咗成個鐘先down晒,咁辛苦就係為咗聽阿豆唱嘅版本。不過確實值得,唱得好正!

掂啊!绕梁三日!

好多謝你...微笑兄 同 highyun!

真的要努力唱....

建議加一個防喷罩,效果更好。
多謝分享!
多謝你..highyun, download 咁耐到等...
東加豆嘅每一首歌仔,我都有唔同嘅一種發覺,多謝!