QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2878|回復: 5

[分享]讓我搭一班會爆炸的飛機by MLA

支持原創,佢哋八月會出碟喎。

讓我搭一班會爆炸的飛機

唱: nicole
曲+詞+ guitars+ casio: 阿p
編: 阿p+ nicole+阿賢@22cats+阿科@22cats
bass: 阿賢@22cats
drums: 阿科@22cats

讓我搭一班會爆炸的飛機,去到台灣之前被炸死。讓我喝一杯會吐血的香檳,在喝醉之前可斷氣。我以後也不會再打電話給你,再沒法對電話唱k,你要是孤單便去找好友睇戲,他們一定會氹返你。讓我搭一班會爆炸的飛機,回到香港之前被炸死。讓我喝一杯會吐血的香檳,在喝醉之前擁抱你。我以後也不會再打電話給你...

refer to www.mylittleairport.com

[此帖子已經被作者於2007-6-27 21:16:26編輯過]
老實講,呢個nicole唱功好一般,幾多地方音唔準。不過MLA嘅歌勝在有獨特風格,尤其係之前嗰首《動物園???散步》。
如果廣東嘅年輕人肯嘗試創作,肯定可以做出好過MLA嘅歌。
亞賢係咪就係亞paul個細佬?

indie風格啲唱法,係冇職業歌手噉pro喇。

香港啲獨立創作有佢哋自己嘅風格。

唔知廣東幾時先會成氣候。

indie sell 風格同概念多過唱功,至於本地個土壤始終都係差少少。
話晒都係粵語詞曲原創,亦甚有自己嘅風格,值得支持。