QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3029|回復: 7

[我手寫我口] 2007年我的第一场屠杀!

救吓我啦~1点几被蚊咬醒,跟住落蚊帐拍蚊~打死超过10几只肚满肠肥嘅蚊啊!
­
  满手鲜血淋漓,都系从我身上神圣的鲜血变成蚊子体内的食量,如今系我手上屠杀后的“邪恶战利品”——血迹与尸体!
­
  都怪我,晚上10点零钟谂住“瞓番阵”就冇落蚊帐打蚊!而家于电脑前打字,都蚊子“缭绕”,今晚嘅大雨真系认真大礼啊!一落雨啲蚊就飞晒入屋!
­
  大家认真注意处理呢个问题,因为蚊唔净系吸血、咬你呢个可恶,雌蚊吸血系为咗产卵繁殖。所以你被蚊吸血,而佢又生存到去产卵,就会有更多蚊嘅出现喇!~呢个系恶性循环(对于人类)!重点系冇病冇痛为自可,如果啲蚊有病毒带菌!噉就一身蚁喇!上年夏季,都有听闻龙津路嗰度有户人家全家被蚊子叮咬,染上登革热嘅新闻,嗰时候真系听到蚊都有啲怕,认真要做足防蚊措施啊!
­
  今年"人蚊大战"经已打响,大家醒醒定定,好自为之!执生喇各位!
­
  PS:某君睇到肯定立刻跟帖推荐呢篇嘢 ·慈善驱蚊大法  (2007-05-07) 好嘢都推荐畀大家 

[此帖子已經被作者於2007-6-12 4:30:15編輯過]

一早開始“大屠殺”啦,哈哈

真係越諗越激氣~!冇覺好瞓~

呢啲文章都发上嚟??!!。。

[em03]

茶妹谂住点啊?

若然呢个场系你睇嘅,系唔系你就会灭咗文先啊?哈哈哈!

最近重有冇畀啲蚊滋扰添啊?

有吖。

啲蚊黑人憎到死。

点都唔肯放过人。

[em03][em06][em09]

你冇睇《慈善驱蚊大法 》嘅咩?

如果有,点解唔试下?

都唔得嘅。

对某啲特殊嘅蚊唔起作用。比如我宿舍嗰啲蚊,佢对《慈善驱蚊大法》早就产生了抗体。

冇晒符。

发现咗一种驱蚊灯泡,不过价钱都几贵下!要18蚊一个。

你可以出嚟买,或者去地铁站收货都得。