QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4360|回復: 17

福佳始終有你

近嚟喺hk红到直迫巴士阿叔嘅福佳始終有你。改编自纪念香港特区成立十周年纪念念主题曲香港始终有你。本来係首MTV嘅,但係因有敏感嘅嘢,我改成MP3,大家想睇画面嘅去Youtube到搵啦!

http://rapidshare.com/files/33680688/__31119___20339___22987___32066___26377___20320_.mp3

福佳始終有你
主唱:眾歌手
作曲:金培達
填詞:林忌
監製:神秘人一號

歌詞

鋪鋪膠都彷彿泥濘 撻到你好應 成全這懵董變巨星
IQ唐開Show都爆笑 免費派飛了 盈餘計錯 就愛亂 Fing!
期望坦克碌豬取勝 得到了絕症 金紫荊章填命
無能人士亂嗡也力拼 是誰埋沒馬力 做賣國精英

福佳始終有你!(福佳始終有你!)拍馬屁聲響足一世紀
普選偏偏冇我? (普選偏偏冇我?) 八萬五驚喜慘於去死
當底褲!當絲襪!當胸圍!
傲慢冷嘲各種冤氣 不捨不棄 陪笑了不起 福佳始終有你!

天星鐘追憶起暴動 同志勿有感應 和諧靠你 亂掟菠蘿
期望坦克碌豬取勝 得到了絕症 金紫荊章填命
無能人士亂嗡也力拼 是誰埋沒馬力 做賣國精英

坦克碌豬靠你!(福佳始終有你!)拍馬屁聲響足一世紀
普選偏偏冇我? (普選偏偏冇我?) 八百張飛選多一世紀
玩謝你 送酒席 送主席
傲慢冷嘲各種冤氣 不捨不棄 陪笑了不起 坦克碌豬靠你!
(國︰毛主席在這裡) 拍馬屁聲響足一世紀
(玩謝你~Yeah ) 普選偏偏冇我?
(國︰Anson Chan 在哪裡?) 八百個選委選一世紀
三謝禮 拜天地 葬天地
傲慢冷嘲各種冤氣 不捨不棄 陪笑了不起 福佳始終有你!

[此帖子已經被作者於2007-6-9 23:11:18編輯過]

拍馬屁聲響足一世紀

玩謝你! 當底褲!當絲襪!
Anson Chan =陳方安生

youtube網址喺度:
http://www.youtube.com/watch?v=tY0WFmOxqHg&mode=related&search=

歌詞改得好搞嘢,睇嚟香港民間重有好多有料嘅填詞愛好者,可惜後面啲原唱聲重大聲過改編歌詞嘅演唱聲。

開頭兩段係講老懵董,根住係唱阿horse power.

創意,填詞,演唱,video製作都有水準,香港呢方面氣氛寬鬆,而且都有噉嘅傳統。
头先连接有问题,依家整翻好,可以下载。
"福佳"始終有你[em01]
[此帖子已經被作者於2007-6-10 6:49:29編輯過]
希望多啲噉嘅高人出嚟,唱衰嗰班福佳。
[此帖子已經被作者於2007-6-23 0:30:29編輯過]
以下是引用lhk在2007-6-9 23:13:33的發言:
創意,填詞,演唱,video製作都有水準,香港呢方面氣氛寬鬆,而且都有噉嘅傳統。

同感!唔同嘅一方水土,好自然有唔同嘅......

已经出咗7.1版嘞.
以下是引用H3在2007-6-23 17:39:43的發言:
已经出咗7.1版嘞.

福佳始終有你(2) (煲呔搵工靠你)

http://www.youtube.com/watch?v=4mQWAt-SfkU

新版本嘅更加搞笑,段MV做得更加專業,帖埋歌詞出嚟:

煲呔搵工靠你!《福佳始終有你2》

乜都改改彷彿易事 制度轉千次
成全李憤長與飯焦
分心打機都好沉迷 創造了英語
羅羅李李 合併超勁!
唐突蘿柚谷爆好句 高雅o既樂趣
失禮香江最精
無聊場合大小也力拚
是誰陪伴馬力 望下屆高昇?
煲呔搵工靠你!(I will get the job Done!)
拍馬屁聲響足一世紀
科水偏偏有我? (普選偏偏冇我?)
廿萬送俾風水佬較飛
送底褲 送絲襪 送胸圍
變態社會上位演戲 不捨不棄
淫褻了不起 (福佳始終有你!)

覆邦傾家愛國條文 孽瘤納稅專政
和諧靠你 付上生命
明目張膽中指取勝 開會瞓住聽
金紫荊章照拎
無能人士亂嗡也力拚
是誰陪伴馬力 望下屆高昇?
煲呔搵工靠你!(I will get the job Done!)
拍馬屁聲響足一世紀
普選偏偏冇我? (普選偏偏冇我?)
八百張飛選多一世紀
玩謝你 送酒席 送主席
傲慢冷嘲各種冤氣 不捨不棄
陪笑了不起 福佳始終有你!
(國︰現在老闆是誰?)
拍馬屁聲響足一世紀
普選偏偏冇我?
(等廿世~Yeah)
(國︰我的票在哪裡?)
八百張飛選多一世紀
三謝禮 拜天地 葬天地
傲慢冷嘲各種冤氣 不捨不棄
陪笑了不起 福佳始終有你!

香港人,有創意~!

爲咗自己嘅,民主、利益,勇於用各種途徑去捍衛。

相反,我哋呢~?!

淨係識得畀外省D講煲冬瓜嘅所謂領導gum住嚟hup。

廣州話,遲D可能會係廣州絕跡。

我啉我哋拍定個紀念特輯都差唔多嘎喇~!

以下是引用ritata在2007-6-26 19:17:22的發言:

香港人,有創意~!

相反,我哋呢~?!

好啊~拍段DV表達下都好。

肥膨兩個女好靚。

呢啲就係民主喇。

以下是引用ritata在2007-6-26 19:17:22的發言:

香港人,有創意~!

相反,我哋呢~?!

正如阿毓民話齋,逼他一分,吐出一分.如果人人都識得掙取同捍衛自己權利,民主自由就離我哋唔遠喇.

唔知粵協裏面有冇拍攝、製作MV嘅人才呢?

呢樣嘢對我哋原創作品推廣有好大作用。