QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5092|回復: 8

[會員專欄] G肉佬之日常:Scenery Line

靚女,幾時都係一道亮麗嘅風景線,哪怕喺街市裏頭。——G肉佬

今日嘅市場同平時一樣冇咩特別,賣魚彪都係一邊唱粗口歌一邊喺度刮魚鱗;蝦佬都係一邊剃須一邊睇報紙;雞洪都係一邊睇住股票機一邊喺度鬧佢只「陽痿股」;豆腐蓮都係一邊撩鼻屎一邊問我暢散紙……而我都同平時一樣,喺度「目及」靚女。

依家嘅街市比以前乾淨咗好多,識計數嘅靚女買餸都唔去超市喇,所以市場裏面唔會淨係見到阿婆同大嬸,間唔中都有幾多後生靚女嘎!加上依家醫學同科技發達咗、人嘅生活水準都高咗,好多識保養嘅師奶生完BB後身材同樣Keep得好好,如果唔熟都唔知佢幾多歲。所以我哋呢啲麻甩佬有眼福囉!

梗係喇,如果日日淨係對住啲老女人嘅話,好容易黐線咖嘛!咦?又有個靚女行過喇,呢個簡直極品噉嘅質素啊!哇,嗰邊又有一個Model噉身材嘅……呢牌天氣又熱咗,靚女們都着得薄咗、少咗,自然多嘢睇咗啦!有時重會見到有啲後生嘅師奶着住蕾絲睡衣就行落嚟買餸,都幾性感吓。但如果我係佢老公,個老婆畀人睇蝕晒,肯定好唔老嚟!

有靚嘢都有醜嘢,有好多女嘅遠睇誇啦啦,近睇吹喇叭!樣醜就最多賴佢老母老豆啫,但儀態醜兼鍾意自暴其短就真係冇得救。我最憎見到肥婆着緊身衫,啲肉擳晒出嚟勁肉酸。又或者啲女人踎低食牛雜露股溝,露低啲添就屙屎都整唔烏糟條褲!呢啲認真大煞風景!

By the way:記得自己重係十幾歲嗰陣,成日踩單車周圍去,見到好多女仔個背影好似幾靚,就追上去睇,點知……呢個就係所謂「遠睇誇啦啦,近睇吹喇叭」喇。

錯字已經比之前少咗,有進步,我再幫你執埋下面呢啲錯字出嚟:

問哦、間唔鐘、麻粒佬、癡線、著、睇蝕曬、中意、擳曬

麻烦写埋正字出嚟对照下,“问我”一时手快打错

問我、間唔中、麻甩佬、黐線、着、睇蝕晒、鍾意、擳晒。

其實我個人覺得“晒”同“曬”應該唔使分咁細

以下是引用huang在2007-6-8 19:26:28的發言:

其實我個人覺得“晒”同“曬”應該唔使分咁細

同撑!!!!握手!!!!!

讲到着睡衣出街,又真系广州人嘅特色。

那天早上,坐车回学校,在基立村堵车,就看到了一位穿着睡衣的大婶在大街悠哉悠哉地扫地。对此,一个字:服;两个字:服了;三个字;非常服;四个字:五体投地。

[em04][em06][em07][em09]
原来肉佬呢个“麻甩佬”唔识“撩”靓女。
麻甩佬係乜意思?