QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4572|回復: 10

[集體回憶] 经典广告

[Point=100]

钻石恒久远,一颗永流传,Debiers。

不在乎天长地久,只在乎曾经拥有,铁达时。

住十五楼养嘅牛牛 雀巢奶粉

乜咁啱嘅?…………边度都有阳光 阳光柠檬茶

点灯…………大少今晚饮人头马干邑!

如果太多牛奶味,朱古力就冇订企;到朱古力番嚟,牛奶味又唔争气 维他朱古力奶

张德培:“头皮?No way!”

唔该借歪,好肚疼啊! 胃仙U

地球叔叔病咗喇…………保护环境,救救地球!

“当天喜欢的衣裳,现在已都穿不上,当天最喜爱的宝贝,现已大个不爱了~~~~~天天长大,我天天高……啦啦啦啦啦……………”   司各脱鱼肝油

益力多,你今日饮咗未?

脚痕呀?梗系用爱肤坚啦!!

月黑风高杀虫夜,黑旋风忍者为民除害,唔使用剑咖,用黑旋风就得嘞——黑旋风够晒威,黑旋风的确好使!!

荣华月饼,令舍不同!!

八珍甜醋分外香!!

食饭喇!食饭喇!食饭喇……饭要甘香,米要金香 金香牌泰国丝苗米

金象米,温情暖万家。好爸爸,好妈妈,幸福家。

咳呀?痰多呀?饮佩夫人啦!!

美源发彩,慢慢变黑又得,立即变黑又得……得咗!美源发彩,冇得弹!

香港,胜在有ICAC!!

又系烧粟米咁桥?一早知你系粟一烧!!

旅游揾关键~~~~~得戚舒适招积超值!关键旅游,至啱你感受!

认住呢只鹰,真材实料有保证! 鹰牌花旗参茶

好好,好立克!

Kinder朱古力,一次过满足你三个愿望!!

屈臣氏蒸馏水,滴滴清纯,一饮就知。

周星驰(型英帅靓正):“网名嚟啫,真名系……如花!” 生力清啤

“呢个人相当有可疑……一转身射个三分波…………仲有啲橙皮添!”电视节目唔系个个都啱小朋友收睇

斧标驱风油,常伴你左右。

乐信感冒灵——“痛你又唔出声?”

明兴清开灵,清热解毒的确灵!

日本肝油丸,KAWAII呢!

河河(好好)食(JEI),介介(个个)食,wa食U唔食,唔得~~~介介都要食————四洲鱼蛋
帮你块面做运动——白箭香口胶

“仔,系时候等我教你一啲做人嘅道理喇!”——绿箭香口胶

整翻粒万里望花生~~~~~少少咸,卜卜脆,饮啤酒一定要食佢!

万宝路——男人嘅世界!

食卡乐B薯片,千祈唔好问几点!!

“有肚疼,食喇叭正露丸!” 喇叭牌正露丸

“一分钟,毫七纸!”————香港电讯IDD

“唔想噉样!可以点样?”————弹性上班时间

SUNRAISER红莓汁咁好味,唔好畀啲小朋友见到啊!…………“红莓婆婆呢?!”

孤男寡女共处一室,女仔实有损失…………好彩我早有准备!————咁咪可以静啲温书啰!!饮清凉蒸馏水,系乖仔乖女!

立邦漆,处处放光彩~~~~有个相扑手果个呢~~

M&Ms,只溶喺口,唔溶喺手.

高露洁——“我哋嘅目标系~~~~冇蛀牙!”

刘德华:“今时今日,噉嘅服务态度系唔得嘅!!”

周润发:“生命冇Take 2,请小心演绎!”

“…………马路如虎口,交通规则要遵守,安全第一BUBU命长久~~~~”

“有型冇型,点样决定…………快暂停~~~”——有型定冇型,唔系靠一支烟决定!

[/Point]
大陸,弊在冇ICAC

盧總自己摘錄返嚟嘅?

好嘢喎。

真係好經典。

中国,衰在有ICBC!

耳熟能详,睇香港电视大嘅朋友倍感亲切。

盧總應該係轉載嘅,佢應該唔會出啲咁低級嘅嘢

等我嚟做啲犯眾憎嘅嘢:.........朱古力就冇订企........    冇

.......  唔使用剑咖.........?

有个相扑手果个呢~~     嗰個  

总之,你啱唔晒!

呵呵,真係好親切好懷舊~ [em01]

而家畀有綫電視插晒啲淨係識得循環播放三四次嘅廣告,有時出電視劇開始咗兩三分鐘都未停……

[此帖子已經被作者於2007-6-11 13:06:31編輯過]
其实我唔系想食面,其实系想见多你几面。
盧總犀利,中國工商銀行都畀你玩起。(ICBC=Industrial and Commercial Bank of China ——中國工商銀行的英文簡稱。)