QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5477|回復: 12

[南派功夫] [分享]蓝保咏春拳馆已经关闭

温馨提示:本帖早已作废,因为无法删除,所以提示:拳馆已经关闭,师傅也跑了,有兴趣学习咏春拳者,可以查看本站其他的咏春拳学习班介绍。

珠海拱北蓝保咏春拳馆 rambo wing tsun kuen gymnasium  地址:拱北粤海东路1138号升冠大厦4楼d座(银都酒店侧)

Re:[分享]珠海练习咏春拳好地方,蓝保咏春拳馆地址。

睇尊師嘅英姿,唔通喺梁挺一脈?~ em6:

过开珠海嘅时候,可唔可以去参观下呢?

系啊,我师傅系梁挺一脉嘎。 欢迎各位大虾来我地馆参观指导。

好吖,你叫多d师兄弟上嚟依度一齐讨论啦,指导就唔敢当,交流啦!~ em6:

哈哈~high hand 我地系晤系系 q群“姚棋咏春堂”度见过嘎? 今晚有两位咏春前辈上来我地馆度参观啊,距地系招就系珠海徒弟嘎传人,以前就听过招就大师有徒弟系珠海,不过一直冇机会结识,今日终于见到距嘎徒孙啦,距地玩法同佛山彭南师傅基本差不多,听讲彭老师傅都系招大师嘎徒弟喔。 甘样几好啊,又可以学到功夫,又可以结交多d朋友,又可以了解到咏春各个支流之间异同。希望多d人上来交流指导下。欢迎欢迎! em3:

simonkent~~你师傅好后生窝~~~~英姿不错

simonkent在2004-12-17 00:09:07说道:[br]哈哈~high hand 我地系晤系系 q群“姚棋咏春堂”度见过嘎? 今晚有两位咏春前辈上来我地馆度参观啊,距地系招就系珠海徒弟嘎传人,以前就听过招就大师有徒弟系珠海,不过一直冇机会结识,今日终于见到距嘎徒孙啦,距地玩法同佛山彭南师傅基本差不多,听讲彭老师傅都系招大师嘎徒弟喔。 甘样几好啊,又可以学到功夫,又可以结交多d朋友,又可以了解到咏春各个支流之间异同。希望多d人上来交流指导下。欢迎欢迎! em3:
欢迎珠海同道一齐上嚟讨论啊,希望你叫多啲朋友上嚟啦。噉到时我哋去到边度都可以揾到拳友喇。

喺囉,或者你哋嚟广州都可以约出嚟见下面,一直就有人讲功夫喺识朋友嘅桥樑嚟!~ em6:

high_hand在2004-12-18 15:55:54说道:[br]喺囉,或者你哋嚟广州都可以约出嚟见下面,一直就有人讲功夫喺识朋友嘅桥樑嚟!~ em6:
系啊,我都系因为功夫识咗呢度唔少人啦

simonkent在2004-12-15 23:05:36說道:[br]系啊,我师傅系梁挺一脉嘎。 欢迎各位大虾来我地馆参观指导。
你话[我师傅系梁挺一脉]但又话[本拳馆馆长黄伟明师傅持有香港咏春体育会合格拳师资格。并设立考试制度,成绩合格颁发本拳馆合格证书。]梁挺的是国际詠春拳总会.你师傅系梁挺一脉又点会持有香港咏春体育会合格拳师资格.想浑水摸鱼吾该走远点,想冒充都要专业点甘低b. em11:

酱爆在2005-05-11 01:31:36說道:[br][quote]simonkent在2004-12-15 23:05:36說道:[br]系啊,我师傅系梁挺一脉嘎。 欢迎各位大虾来我地馆参观指导。
你话[我师傅系梁挺一脉]但又话[本拳馆馆长黄伟明师傅持有香港咏春体育会合格拳师资格。并设立考试制度,成绩合格颁发本拳馆合格证书。]梁挺的是国际詠春拳总会.你师傅系梁挺一脉又点会持有香港咏春体育会合格拳师资格.想浑水摸鱼吾该走远点,想冒充都要专业点甘低b. em11:[/quote] 其实梁挺都又好多徒弟系"香港泳春体育会"既会员架.事关梁挺好多年前都是体育会董事之一.

黄师傅,有礼有礼。你的咏春确实厉害,我也相当想向你学习,连面都见埋,但是却学不成,我而家有练咏春,练到标指,不过唔是正统的咏春训练,我好希望跟你学,不过我是学生,边有甘多钱啊,唉,我觉得好可惜,因为我好热爱咏春,每天都自己练。 啊,我去过你果度噶,仲介绍左同学去。呵呵。祝你事业榛榛日上