QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2796|回復: 11

"印象"新音乐

原曲:许冠杰??? 音乐制作:老伍一派

哇!原來伍兄又有新搞作,正啊!絕對要支持啦!

呢首新做嘅伴奏版,啲伴奏音樂確實整得好靚啊,尤其係前奏音樂嗰一段弦樂效果,比人一種好強嘅引領力,將旋律耐人尋味噉引入到主題當中;仲有就係中間嗰一段間奏,

別有一番風格,有一種歐陸淺藍色情調嘅FEEL,呢啲都體現出伍兄豐富嘅創造力,功底深厚啊,好嘢!

我可以想象得到,如果豆豆嘗試唱一下呢首《印象》,演繹出嚟嘅效果一定會好正。

[此帖子已經被作者於2007-5-7 13:57:50編輯過]
QUOTE:
以下是引用samkong在2007-5-7 13:40:46的發言:

哇!原來伍兄又有新搞作,正!絕對要支持啦!

呢新做嘅伴奏版,啲伴奏音樂確實整得好靚啊,尤其係前奏音樂嗰一段弦樂效果,比人一種好強嘅引領力,將旋律耐人尋味噉吸引到主題當中仲有就係中間嗰一段間奏,

別有一番清爽嘅風格,具有一種歐陸淺藍色嘅情調,呢啲都體現出伍兄豐富嘅創造力,功底深厚啊,好嘢。

S兄见笑我只不过改吓小小遮..~~呢个版本系效仿陈果个版本来既~~~~个首曲系应华少帮位靓女做既~.我地不如一齐期待佢既靓声拉....[em02]
[此帖子已經被作者於2007-5-7 14:00:06編輯過]

哇!原來伍兄又有新搞作,正啊!絕對要支持啦!

呢首新做嘅伴奏版,啲伴奏音樂確實整得好靚啊,尤其係前奏音樂嗰一段弦樂效果,比人一種好強嘅引領力,將旋律耐人尋味噉引入到主題當中;仲有就係中間嗰一段間奏,

別有一番風格,有一種歐陸淺藍色情調嘅FEEL,呢啲都體現出伍兄豐富嘅創造力,功底深厚啊,好嘢!

我可以想象得到,如果豆豆嘗試唱一下呢首《印象》,演繹出嚟嘅效果一定會好正。

好啊,一齐期待靓女的靓声。

老伍兄,

首歌個前奏好正.....成首歌好舒服.

Samkong, 好多謝你....我記得以前唱過呢首歌, 不過就真係唔係好得了.

但係如果有時間, 我一定會試試....

你地真係好多歌....好正....

老伍做呢個陳果版伴奏同阿Sam傳統版本嘅《印象》伴奏唔同,好有新鮮感,而且好柔和,更帶啲傷感意味,期待靚聲演唱。
音乐做得很靓。

">
">
[此帖子已經被作者於2007-5-8 3:08:24編輯過]

为什么听不到呢!?

听唔到的。

对唔住楼上两位朋友~`因为我个边既服务器坏咗~`所以听唔到~~.

[em06][em06]