QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2925|回復: 11

大家一齊嚟share歌,我先發2首

大家好,首先祝大家五一勞動節快樂喇...~[em01]

我雖然係呢度嘅新人,但都好中意同大家探討關於我哋粵語語言同文化[em07]

我平時好中意收集粵語歌曲,經已收咗差晤多40G硬盤喇[em01]

不過都係老歌居多,我好希望同大家一齊share同埋交流

希望大家多多幫襯張帖,share你D好嘢出嚟[em02]

今日先發一首星仔走天涯??( 陪伴我長大嘅一部動畫片主題曲)

如果大家支持我會每日都update,不過因爲我喺法國,可能同大家有時差,而且高峰期我經常上唔到呢度,所以希望大家有D耐心等待喇

不過我一定會盡量每日都上嚟更新架,但要有你哋嘅回帖先得!!!

[em13] 而且最好一齊share歌!

另外,唔知大家可否用www.rogepost.com? 呢個網絡硬盤?又或者你有更好D推薦?

[em09]? 多謝大家支持[em04]

歡迎大家share你D心水歌出嚟~~~~

here: ?陳慧嫻-通宵

我推薦大家使用www.rogeposte.com 同埋www.sendspace.com [em01]

陳慧嫻啲歌真係好經典,同鄭秀文嘅我都好中意,~~呵

你歌都占咗你40G嘅空間?我博曬老命先得個4G都唔夠(淨係MP3)。服咗你~~~~~·!!

支持共享~~~哈

樓上,我D歌係收集咗好多年喇,出國嘅時候copy咗一部分入硬盤.

你都一齊嚟share歌啊

大家都一齊嚟!!

咁我先至有動力日日update喔

[em32][em38][em41]
有那么多的怀旧歌曲分享,太好了,支持一下!

我所以歌....包埋自己唱歌 d 都係得 14G

你有 40G.

一定好經典喇...

多 d 分享丫...

40G?全部大碟小碟原声都收录晒啊?犀利!
40G?小碟大碟,原声,全部完整收录晒啊?!犀利

rguo

QUOTE:
以下是引用monfan在2007-5-3 1:43:10的發言:
40G?小碟大碟,原声,全部完整收录晒啊?!犀利

唔好意思,今晚我一直登錄唔到。。。

我D歌來源好雜,一般喺copy D CD碟同埋喺網上down...

唔敢話好全,但都晤少喇,不過主要以老歌爲主。。

我本意係同大家互相交流。。。

希望大家都熱心share歌

?黃凱芹 余劍明- 流離所愛?

[em01]
多謝樓主分享靚歌先,歡迎樓主以後常嚟呢度玩!
一聽到嗰首《星仔走天涯》,覺得好親切,就馬上諗起以前睇呢部卡通片嘅情形。不過以前聽嗰個好似唔系呢個版本,記得一開頭有一小段前奏係用豎琴演奏嘅,旋律好優美,啲聲音效果好正,有如大珠小珠落玉盤嘅嗰種清脆感覺。
QUOTE:
以下是引用samkong在2007-5-4 16:25:46的發言:
多謝樓主分享靚歌先,歡迎樓主以後常嚟呢度玩!
一聽到嗰首《星仔走天涯》,覺得好親切,就馬上諗起以前睇呢部卡通片嘅情形。不過以前聽嗰個好似唔系呢個版本,記得一開頭有一小段前奏係用豎琴演奏嘅,旋律好優美,啲聲音效果好正,有如大珠小珠落玉盤嘅嗰種清脆感覺。

唔好意思,我都搵咗好耐,就得呢個版本...

我有時開唔到論壇,唔辦法日日蒲頭

我希望有人同我一齊post D歌仔

?与龙共舞 鄺美云..

[em01]

咁我諗sweetsweet係聽住佢哋啲歌長大嘎,呵呵!!

[此帖子已經被作者於2007-5-10 10:18:54編輯過]