QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3537|回復: 6

關於專欄文章是否降價出售嘅意見

對於近牌有網友要求對粵語文庫名家專欄降價出售嘅提議,本人作出以下回應:

念住本人朝朝早起身第一件事就係為大家update專欄而付出嘅苦勞,而且冇一日偷過懶,除有意外情況押後剪輯外每朝必定會為大家源源奉上名家美文,試問幾人能做到?!點都應該畀返啲意思啩。設置購買帖嘅初衷亦並非為咗斂財而係鼓勵大家多啲諗點賺好錢然後自在消費。況且論壇有好多值得大家跟帖嘅好內容,灌多啲有意義嘅水不失取得收支平衡嘅好方法,又或者自己搞返啲可以長期創收嘅項目囉,用人哋buy你啲郇嘢嘅錢買你自己嘅心頭好,何樂而不為。因此專欄唔會降價,至少喺近期嚟講。

此舉對於論壇特有資源(如下載版《妙語連珠》、《咬文嚼字》等內容)同樣適用,還望看倌們體諒吾等苦心,多搞創收!

我嘅观点系,平嘢冇好货!

呢个世界,永远都系“一分钱,一分货”!

我十分支持余OK。
市場未形成,作爲市場引導者嘅我哋,確實應該創造多啲就業機會,吸引更多人才。余ok嘅帖,絕對值呢個價錢。
睇下購買率同瀏覽率就知道有幾多人睇....慢慢就知道有無必要整

原創嘢用錢嚟買就講得過去。

借問聲幾時先將購買帖嘅提示語句改咗去。

廣東人好忌啲乜嘢“好黑呀,買喇。”呢啲噉嘅嘢。

好嘢需要分享先为之更好,适度降价吸引读者系应该嘅,因为而家揾钱机会唔多,喺论坛,我哋有冇人有时间搞活动送钱