QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1848|回復: 4

[語義解譯] 請問大家一下。

恃為上級因以前對人有私仇後來喺某某場合上故意對人刻薄,指使人哋做咗好多本來唔屬佢任務嘅事,我哋廣東話點講呢?
[此帖子已經被作者於2007-3-31 7:54:53編輯過]

服咗你嘞,讲咗一大串都唔知你讲D咩,可能系我理解能力低啦,不过相信都无边几个理解到你想讲D咩啰,哈哈.

畀个建议你,口齿唔伶俐就多用D短句,咪学人用长句啦.

QUOTE:
以下是引用朱利安在2007-3-30 15:15:56的發言:

服咗你嘞,讲咗一大串都唔知你讲D咩,可能系我理解能力低啦,不过相信都无边几个理解到你想讲D咩啰,哈哈.

畀个建议你,口齿唔伶俐就多用D短句,咪学人用长句啦.

只怪你低能、理解能力差啫。

QUOTE:
以下是引用leon_jeng在2007-3-30 18:02:38的發言:

只怪你低能、理解能力差啫。

你系我发言之后马上就修改过自己张贴,咁就好明显说明咗你已经承认自己原先嘅表达系有问题啦,早知我就引用你原先没修改之前嘅发言嘞,立此存照睇你重有得狡辩?哈哈.[em01][em01]

重有啊,宜家都无人答到你嘅问题,睇嚟除咗你之外,就真系个个都低能、理解能力差嘞,哈哈.[em01][em01]

[此帖子已經被作者於2007-3-31 13:03:27編輯過]
QUOTE:
以下是引用朱利安在2007-3-31 12:53:05的發言:

你系我发言之后马上就修改过自己张贴,咁就好明显说明咗你已经承认自己原先嘅表达系有问题啦,早知我就引用你原先没修改之前嘅发言嘞,立此存照睇你重有得狡辩?哈哈.[em01][em01]

重有啊,宜家都无人答到你嘅问题,睇嚟除咗你之外,就真系个个都低能、理解能力差嘞,哈哈.[em01][em01]

睇你嘅理解能力的確有問題,所以就改返講白啲畀你明白啫。