QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3685|回復: 8

[討論]我想申請做南粵文化版嘅版主

我想申請做南粵文化版嘅版主

我想申請做南粵文化版嘅版主,唔知係咪要先畀錢捐款先至得 ?

如果你真嘅對我哋廣府文化有熱愛嘅心胸我係好支持你做版主嘅。

有心就得,同錢冇任何關係。

最緊要係有心,我哋歡迎所有有興趣嘅人做版主。但係做版主之前請保證兩樣嘢:
1、要有始有終,唔好一腔熱誠話做版主,過咗兩個月就唔見咗人。
2、要保證自己喺呢個版一定嘅發貼量同發貼質量,打理好版務。

只要你承諾呢兩樣,我哋就會有專人加冕你做版主。

唔好讲到我哋好似用钱捐个官嚟做噉样!

做版主并冇任何特权!反而要付出脑力、劳力同努力!

“粵嚟粵掂”若然真系有心嘅,畀啲实际行动大家睇下!起码都应该发多啲帖、回复多啲啦嘛!

徇眾要求,噉「粵嚟粵??」兄眞係要做出啲表示喇。不過我見你以往都好少上論壇同發帖,有啲懷疑閣下可唔可以作出管理好轄下版塊嘅承諾。姑且畀一段時間大家考察吓閣下嘅能力同誠意先啦,祝願閣下可以成為一個稱職嘅版主。

我雖然喺粵協論壇上高登陸同發帖都唔多,不過我所發嘅都係純粵文長帖,我嘅宗旨係:貴精不貴多!有興趣嘅去粵語文庫版睇睇我嘅粵文作品丫。

而且我所提嘅好多建議惗法都係好富建設性嘅。各位或者對我所持嘅觀點同睇法唔多讚同,不過我對我哋大粵嘅赤誠之心妳哋可以喺我先前發表嘅粵文作品裡頭感受得出。

至於我嘅粵文水準,以及我嘅粵文寫作能力,我唔噉話我叻過妳哋粵協啲老薑,不過至起碼我唔水得過妳哋,我對我嘅粵文運用能力深具信心。

目前南粵文化版嘅範圍太寬,建議開設大粵史地版,喺呢個版面裡頭可以系統詳盡咁介紹大粵五部(粵;瓊;桂;港;澳)嘅悠久歷史同秀美風光,目前呢方面嘅內容粵協論壇裡頭好缺,尤其係同大粵地理相關嘅資訊;即使有都唔知歸去邊個版面,歸入南粵文化版裡頭實在好牽強。

我對大粵地理深有認識,文化版嘅版主我或者未夠班,不過史地版我就絕對夠料。

支持吓先,有D咩好嘢介绍先?
[此帖子已經被作者於2007-2-19 17:11:23編輯過]
QUOTE:
以下是引用粵嚟粵掂在2007-2-19 0:02:37的發言:

我雖然喺粵協論壇上高登陸同發帖都唔多,不過我所發嘅都係純粵文長帖,我嘅宗旨係:貴精不貴多!有興趣嘅去粵語文庫版睇睇我嘅粵文作品丫。

而且我所提嘅好多建議惗法都係好富建設性嘅。各位或者對我所持嘅觀點同睇法唔多讚同,不過我對我哋大粵嘅赤誠之心妳哋可以喺我先前發表嘅粵文作品裡頭感受得出。

至於我嘅粵文水準,以及我嘅粵文寫作能力,我唔噉話我叻過妳哋粵協啲老薑,不過至起碼我唔水得過妳哋,我對我嘅粵文運用能力深具信心。

目前南粵文化版嘅範圍太寬,建議開設大粵史地版,喺呢個版面裡頭可以系統詳盡咁介紹大粵五部(粵;瓊;桂;港;澳)嘅悠久歷史同秀美風光,目前呢方面嘅內容粵協論壇裡頭好缺,尤其係同大粵地理相關嘅資訊;即使有都唔知歸去邊個版面,歸入南粵文化版裡頭實在好牽強。

我對大粵地理深有認識,文化版嘅版主我或者未夠班,不過史地版我就絕對夠料。

我支持你。