QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3410|回復: 5

羊晚報道Monfongod出鏡啟示錄:粵協Q群精彩話題請各位及時整理發到論壇

當時整理咗出嚟諗唔到咁有用武之地,眞係無心插柳柳成蔭。

《羊城晚報》對粵協嘅採訪報道提及到樓主創作粵語字幕版《老友記》過程中徵求眾人好idea,亦事緣本人將此過程詳細記錄落嚟並發帖到論壇呢處並報料畀記者姐姐:http://bbs.cantonese.asia/dispbbs.asp?boardID=114&ID=3404?故Monfongod兄之妙語記錄在此,記者姐姐慧眼識眞言加以引用,成為一亮點。相信以後粵協出報、出鏡率倍增,所以希望進入粵協Q群討論之網友,遇到眾人精彩嘅對話嗱嗱聲將嗰啲連珠妙語mark低、整理發到論壇,主題一律以「粵協Q群精彩討論之:……」命名,話唔定其中嘅對話之人可能就係第二位Monfongod成為傳媒報道嘅主人公喇。

哇,好吸引啊!余教授出聲話提携後輩,各位努力爭取喇~
牛B
蚊瞓葛呢期好紅喎。
真係犀利啊!!