QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12760|回復: 10

[視頻資料] [分享]倪匡、蔡瀾、黃霑 當年嘅《今夜不設防》

倪匡好搞笑,話人哋矮,講佢自已高過拿破倫,小平。

王祖賢啲廣東話好得喎。

係呢度睇:

http://www.youtube.com/watch?v=kRrw8Jp3PyU&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=nFkulopMCX0&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=b4iRIw83iTg

[此帖子已經被monfan於2007-3-28 4:41:14編輯過]

下载此flv之链接 右键→另存为? 请保存为.flv格式文档使用flv播放器播放

[此帖子已經被作者於2007-1-17 5:58:15編輯過]
阿wai貼嗰三個網址係咪三個唔同嘅部分?

係呀,嗰集分咗三part嘅。

重有第二集,喺裏邊搵《今夜不設防》就有喇。

QUOTE:
以下是引用gdc2000在2007-3-27 15:44:39的發言:
可惜今夜不設防的母带背亚视那帮笨蛋洗掉了

当真?若干年前读书之时,重睇过电视台播放哦~不过就真系唔记得几时喇~你边度嚟嘅消息?

可惜今夜不設防的母带背亚视那帮笨蛋洗掉了

今夜不設防
维基百科,自由的百科全书
跳转到: 导航, 搜索
今夜不設防是亞洲電視於1989年至1990年間製作的成人清談節目,由黃霑、倪匡及蔡瀾主持,於星期六晚上深夜時段播出。每集皆會邀請不同嘉賓接受訪問,由女藝人以至演員及歌手等,節目內容在當時的香港社會而言較為大膽,主持人曾在節目中討論性與愛相關話題,但並無發出違反香港法例的言論;3位主持人亦不時在節目內吸煙與飲酒

今夜不設防共製作兩輯共26集,先錄影經剪接播出,每周播放一集,曾創下甚高的收視率。英國廣播公司的外景隊曾經拍攝節目錄影的情況。節目亦曾製作一集《金裝今夜不設防》,於一個私家游泳池進行錄影。

嘉賓
張曼玉
吳君如
鍾楚紅
葉童
林青霞
王祖賢
惠英紅
葉子楣
王小鳳
利智
周潤發
張國榮
成龍
曾志偉
劉培基

[此帖子已經被作者於2007-3-28 4:47:55編輯過]
Thanks for sharing.
以前d節目硬係open d
[em17][em17]
我鍾意王祖賢,