QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: highyun

粵語協會春節前大型聚會詳細行程公佈

到时一定要罗埋相机去~~

到時一定要羅埋相機去~~

留個名先,各位到時見~
  都係時候初點人數喇。本人電話:13316311170,短訊發至:13825595823,未同我取得聯絡者請即致電或發短訊。
我都想去玩下。
幾時截至報名?每人大概要使幾錢?

我应该可以去到哦。。我算广东以西0挂、、、、

我应该可以去到哦。。我算广东以西0挂、、、、

我嘅电话系13538839704?
, 去無去到時先知噃,可以臨時報名嘅啩?     有無靚女吖,至緊要有靚女!

決定咗去邊度吃飯未??如果係join埋吃飯果part,係邊度等啊?

我就觉得未必需要去参观南越王墓嘞!

第一,南越王墓最近好似装修紧,而且参观门票价钱不菲。

第二,参观南越王墓对我哋今次开会嘅主要目的——商讨如何大力发展广州话冇乜实质性嘅意义同帮助。

第三,如果系要参观南越王墓,我觉得应该等将来我哋发展到一定规模嘅时候,再嚟组织一次集体参观——噉样既可以减低大家嘅费用,讲唔定重可以制造一定嘅新闻价值,以便更好噉宣传我哋呢个协会!

当然,嗰日我会拨冗出席。

应该同大家讲清楚,集中嘅地点系解放路嗰边嘅门口(对面系兰圃公园,斜对面就系中国大酒店,附近有地铁二号线越秀公园站出口)——事关越秀公园起码有四个门口,无谓令外地嘅朋友去错,或者畀啲的士司机揾笨老点。

QUOTE:
以下是引用卢总在2007-1-30 0:37:21的發言:

我就觉得未必需要去参观南越王墓嘞!

第一,南越王墓最近好似装修紧,而且参观门票价钱不菲。

第二,参观南越王墓对我哋今次开会嘅主要目的——商讨如何大力发展广州话冇乜实质性嘅意义同帮助。

第三,如果系要参观南越王墓,我觉得应该等将来我哋发展到一定规模嘅时候,再嚟组织一次集体参观——噉样既可以减低大家嘅费用,讲唔定重可以制造一定嘅新闻价值,以便更好噉宣传我哋呢个协会!

当然,嗰日我会拨冗出席。

应该同大家讲清楚,集中嘅地点系解放路嗰边嘅门口(对面系兰圃公园,斜对面就系中国大酒店,附近有地铁二号线越秀公园站出口)——事关越秀公园起码有四个门口,无谓令外地嘅朋友去错,或者畀啲的士司机揾笨老点。

是啊南越王墓现在在装修,开不开放都不知,全封了.
如果南越王墓唔可以入去,到時視乎情况將越秀公園嘅行程延長半個鐘頭,而取消南越王墓嘅行程,或者只喺南越王墓門口影張相留念就算數。
南越王墓門票幾錢個人啊?

唔错唔错,可惜我已经唔喺度,唔係我一定会去

大家玩得开心啲,影多啲靓相

馬萬千已發短訊畀我確認book兩位。

各位活動負責人,其實小弟我重未確定去唔去咖,衹不過喺度諮詢吓先。

我依家正式報名。

[此帖子已經被作者於2007-2-1 22:06:57編輯過]

人馬咁齊,機會? 又點可以錯過?? [em07]

手機:

QUOTE:
以下是引用粤语卫士在2007-1-31 21:49:03的發言:

人馬咁齊,機會 又點可以錯過??
??
[em07]

手機:13527990807

衛士,你幅相都上咗報紙喎。