QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: High_Hand

[南派功夫] [讨论]今晚同沙面搏擊會嘅大俠打咗一場,正吖…!

Re:[讨论]今晚同沙面搏擊會嘅大俠打咗一場,正吖…!

戴左拳套好多野都用五出架啦,净系对方挡低扫你都恶挡啦。五提膝挡的话,你五挡得几多下的者。个拳套又大又重,五同你平时出拳个。好似距扫脚你想上步打距个头,其实系好难打得中架,因为个拳套问题。你打得多就明个罗。

你以对方的方式,规则同对方玩,你实五够距玩的。呢d好正常个。

多謝 智者 同 銘哥 仲有 貓兄 仳意見我,得閑真喺要試下戴拳套練連環拳先!~ em6:

黑色恶猫在2004-11-11 09:23:48说道:[br]戴左拳套好多野都用五出架啦,净系对方挡低扫你都恶挡啦。五提膝挡的话,你五挡得几多下的者。个拳套又大又重,五同你平时出拳个。好似距扫脚你想上步打距个头,其实系好难打得中架,因为个拳套问题。你打得多就明个罗。
鬼知你住邊度咩,你又無講我知,就響 仁威祖廟 門口之嘛,聽講佢哋成日響嗰度打架,我先第一次去。不過散打d低鞭又真喺幾勁,之前有人提醒過我,所以我有留意,對方一掃埋嚟我就即刻提膝擺胯用脛骨擋,第二日只腳腫咗,不過對方只腳都腫咗,呵呵呵,不過大家都喺朋友,無所謂啦!~ em6: 戴住拳套打我只喺識直拳,行步都只喺識兩三下,我唔喺用傳統詠春樁嘛企,因爲對方移動好靈活,有時佢沖埋嚟用詠春樁我唔識用,我只喺前四後六噤側身企,重心響中間,噤樣無論前進後退、或者對方有咩動作我都可以及時作出反應,而且對方後期同我講我噤樣企比較難入位!~ em6:

始终同真打唔同,如果系真打,就迅速一嘢踢佢下阴,踢到佢冇力反击

你唔仳人迅速陰你下陰先吖?~ em6: